Meb Personeli

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) Ücretli Öğretmen Maaşlarına Zam Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) ücretli öğretmen maaşlarına zam hakkında açıklama yapıldı. Takvim Gazetesi tarafından sunulan ücretli öğretmen maaşlarına zam yapılacağı yönünde çıkan habere MEB yanıt verdi.

Ücretli öğretmen maaşlarına zam yapılıp, yapılmayacağı sorgulanıyor. Peki ücretli öğretmen maaşlarına zam yapılacak mı? İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamada ise zammın ekonomide yaşanan gelişmelere bağlı olduğu ifade edilerek;

“Bugün bir gazetede yer alan “Ücretli Öğretmene Zam” haberiyle ilgili olarak sizlerden gelen sorular üzerine bu bilgilendirmenin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Haberdeki ilgili bölüme ilave olarak;

Sayın Bakanımız ücretli öğretmenlerimizle ilgili iki aşamalı bir çalışma yürütüldüğünü, ders ücretlerindeki düzenlemelerin ekonomideki gelişmelere bağlı olarak yapılacağını belirtmiştir.” denildi.

2019 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

İlk 100 günlük eylem planının yüzde 98 oranında gerçekleştirilmesiyle beraber ikinci eylem planına geçildi ve; “Ek Ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri %100 (iki kat) arttırılacak” maddesi eklendi.

Bununla beraber ücretli öğretmenler büyük heyecan yaşadı. Kadrolu öğretmen ile aynı işi yapan, çoğu zaman daha fazla verilmesi talep edilen ücretli öğretmenlik maaşlarının ne kadar olduğu sorgulanıyor.

Eylem planına göre vaat edildiği gibi ek ders ücreti 2 kat artırılırsa yeni dönemde ayda 120 saat derse giren ve bekar olan bir öğretmen aylık 3000 TL’nin üzerinde maaş alabilir.

Bir Yorum

  1. 1 yıl oldu ses seda yok hiçbir hakkımız olmadığı gibi kıdem tazminatı izin gibi daha bir çok haktan mahrumuz yazın 3 ay maaş almadan sigortasız işsizlik maaşı bile alamıyoruz hakmı adaletmi bütün haber kanalları gözlerini kapattı bizlere

  2. Ücretli kölelerin vebali bu hükümetin elindedir eğitimde bu kadar adaletsiz bir durum olmaz. Maaş askeri ücretli altında sigorta yarım saygı yok diğerlerinin egosu altında eziliyor uz yazıklar olsun Bülent beye 18 bin maaş köleler ekenomik durum ah adalet sizde bu yok ama Allahın adaleti var haram olsun size yazıklar olsun ücretli köle………………..

  3. Eğitimi hep birlikte bitirdiniz.. .Okullar okul olmaktan çıkmış. Liyakat yok. Müdürler yalakalık için yarışıyorlar..

  4. Bu sartlarda calismayi kabul ettikçe bu düzen devam eder.Devlet eliyle sömürulmek…

  5. Bu sartlarda calismayi kabul ettikçe bu düzen devam eder.Devlet eliyle sömürulmek…

  6. Bu sartlarda calismayi kabul ettikçe bu düzen devam eder.Devlet eliyle sömürulmek…

  7. Sigortasız işçi çalıştıranlara ceza veren devlet, ücretli öğretmenlerin sigortasını yaptırmıyor ya da yarım yatırıyor

  8. Sigortasız işçi çalıştıranlara ceza veren devlet, ücretli öğretmenlerin sigortasını yaptırmıyor ya da yarım yatırıyor

  9. Sigortasız işçi çalıştıranlara ceza veren devlet, ücretli öğretmenlerin sigortasını yaptırmıyor ya da yarım yatırıyor

  10. Yazıklar olsun hepinize! Göz göre göre ücretli kölelik yaptırıyorsunuz binlerce öğretmene! Hem de sigortasını bile yarım yatırıyorsunuz, utanç verici!

  11. öğretmensin öğretmen vasfın yok, kadroluyla ayni çalışıyorsun okulda çalışan temizlik görevlisi dahil herkes senden fazla para alıyor. asgarî bile alamıyorsun yaziklar olsun bu nasil sistem.

  12. Tatillerde bi ücret alamiyoruz yaa bu senede tatiller arttırıldı ne kadar olacak ücret gerçekten merak ediyorum traji-komik halimizi. Bekleyip göreceğiz.

  13. Ankara Gazi eğitim fakültesine bölüme fazla puanla girdim ve onur derecesiyle ve memur dört çocuklu bir babanın evladı olarak annemlerin yatağı üzerinde vize final çalışıp mezun olduğum öğretmenlik mesleğime atanamayalı tam on beş sene oldu.dersane,özel okul ücretli öğretmenlik yaparak on beş senemi rezilce geçirmeme sebep olan sınav sistemine sekiz aylık hamile halimle girip aldığım yedi yıl önceki puanım 81 ve beni yeniden üni.sınavlarına hazırlanır gibi on iki ayımı KPSS kurslarına kayıt olma konu çalışma soru çözme daha çok test kitabı edinme mecburiyetinde bıraktıran bu sisteme lanet ediyorum.Mecbur değilim bu sınav uğruna para dökmeye aylarımı heder etmeye,beni eğitim fakültesine kabul ettiğinizde öğretmenliğe uygunluğumu irdelediniz mi ki mezun olunca KPSS ile mağdur ediyorsunuz! Dirsek çürüttük hayallerimizi emeklerimizi boşa çıkarın diye mi?hakkımı vermeye mecbursunuz!

  14. Ankara Gazi eğitim fakültesine bölüme fazla puanla girdim ve onur derecesiyle ve memur dört çocuklu bir babanın evladı olarak annemlerin yatağı üzerinde vize final çalışıp mezun olduğum öğretmenlik mesleğime atanamayalı tam on beş sene oldu.dersane,özel okul ücretli öğretmenlik yaparak on beş senemi rezilce geçirmeme sebep olan sınav sistemine sekiz aylık hamile halimle girip aldığım yedi yıl önceki puanım 81 ve beni yeniden üni.sınavlarına hazırlanır gibi on iki ayımı KPSS kurslarına kayıt olma konu çalışma soru çözme daha çok test kitabı edinme mecburiyetinde bıraktıran bu sisteme lanet ediyorum.Mecbur değilim bu sınav uğruna para dökmeye aylarımı heder etmeye,beni eğitim fakültesine kabul ettiğinizde öğretmenliğe uygunluğumu irdelediniz mi ki mezun olunca KPSS ile mağdur ediyorsunuz! Dirsek çürüttük hayallerimizi emeklerimizi boşa çıkarın diye mi?hakkımı vermeye mecbursunuz!

  15. Herkeze zam . Emekliye, işciye,, dula,hasta bakimina , taşron işcilerine derken , sayin cumhur başkanimiz hep bizi arka pilana atiyor .Yazik derim baska bir sey demem. En cok hakki yenen ücretli öğretmenlerdir.

  16. Ücretli kölelik
    Zam yapılmalı tabiki öğretmenliği bitirdiler el birliğiyle alkışlıyoruz en çok saygı duyulmasi gereken mesleği bitirdiler saygı yok öğrenciler bile biliyor ücretli öğretmenlik olayını onlar bile farklı gözle bakıyor daha ne diyelim bilemiyorum

  17. Söylentiler gerçek olsaydı herkes her duyduğuna inanmak icon duymak yeterli diyecekti.hikaye yakında toptan kaldırılır.

  18. Hepsi palavra hani 100 günlük eylem planındaki vaatler. Gercekten hakkımız haram olsun. Hizmetli bile maasimizla alay ediyor ne diyelim ki hakkımızı ancak Allah alsın onlardan…

  19. Kadrolu Ogretmeni adam yerine koymayan hukumetten zam istemek hahahaha..

  20. Ücretli öğretmen maası ile bakanlar geçinin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yadadaydı öğretmenlet arası ayrım kesi likle yaptırmadı şimdikiler de yüzüne tükürürdü…

  21. Ücretli öğretmen maası ile bakanlar geçinsin.Bir günde o kadar harcama yaparlar yazıklar olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı öğretmenler arası ayrım kesinlikle yaptırmazdı öğretmenler onun gözünde değerdi şimdikilerin de yüzüne tükürürdü…

  22. Ardahan da köylerde kışın hayat duruyor arbanın kara saplandığı gün bir kadrolu ağzı donuk şekilde ücretliye;"Hadi benim maaş seninkinin 3 katı da ben bu çileye katlamıyorum, peki sen? İşkurdan aldığımız apo kadar alamıyorsun…