Ekpss

ÖSYM Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Engelli Memur Ataması Başvuru ve Kura Tarihleri Ne Zaman? Lise, Önlisans ve Lisans Engelli Memur Alımı

Binlerce engelli vatandaşımız engelli kamu personeli olarak kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak görev almak istiyor.

Belirli oranda engeli olan ve engelli ataması kapsamında sağlanan imkanlardan faydalanarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan EKPSS’ye girmek isteyen binlerce vatandaşımız var.

EKPSS’de başarılı sayılabilecek puan alarak herhangi bir kamu kurumuna atanmak isteyen adaylar için merak edilenleri paylaşıyoruz.,

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) nedeniyle adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden sorular sorulmaktadır. 2018 yılında düzenlenen EKPSS başvuru ücreti 105 Türk Lirası olarak açıklanmıştı ve sadece EKPSS kurasına katılacak olanlar için ise bu ücret 150 Türk Lirası olarak açıklanmıştı.

2020 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için heyecan devam ediyor. Ancak sınav başvuru kılavuzu, başvuru tarihleri ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile hangi kamu kurumuna engelli memur ataması yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı…

EKPSS NEDİR? NE ANLAMA GELİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yayımlanan EKPSS bilgisi hakkında;

” “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.” açıklamalarına yer verilmiştir.

2018/2 EKPSS BAŞVURU TARİHLERİ VE SÜRECİ NASIL İŞLEMİŞTİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan EKPSS kılavuzuna göre başvurular 6 Şubat 2019 tarihinde başlamıştı ve 21 Şubat 2018 tarihine kadar alınmıştı.

Kuraya katılacak adaylar ise 2 İle 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunmuşlardı…

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

ÖSYM EKPSS başvruu kılavuzu içerisinde yer alan genel başvuru şartları şu şekildedir;

“EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecektir.

EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar. İlgili Yönetmeliğin 4. maddesinde, “Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; Engelli:Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm gereği; çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyemeyen adayların, sınav/kuraya başvurarak bir kadroya yerleştirilseler bile, ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

Kuraya ise; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.”

Bir Yorum

  1. BEN ESKİHİR DEN MUSTAFA iki yılık lise engelliler için alım var mı

  2. 140rapor rum var engeliyim ESKİ şehir den MUSTAFA yaş Im ESKİHİR DEN MUSTAFA iki yılık lise okudum

  3. Altı ay oldu binlerce mezun haber bekliyoruz lütfen 2019 ataması yapılsın artık

  4. Yüzde 5engel oranim var ekpss denmi yoksa normal kpss den mi atanmam gerekiyor.

  5. Ekpss den 82 puan aldım bu tercihler kısa zamanda açıklanmasını istiyoruz.

  6. Lisede muhasebe ve finansman bölümünü bitirdim ekpssden 96 puan aldım sizde alanımla ilgili bir kadroya yerleşebiliryim

  7. 2019 da ne bir alım oldu ne bir ekpss tercihi yayınlandı 2018 ekpss sınavına boş yeremi girdik birde yazıyorlar biz engellilerin hayatlarını kolayaştırmaya çalışıyoruz ne kolaylaşması bizzat ben kendi şahsım hayatım boyunca hep zorluk yaşadım haylada zorluk yaşıyorum engelli alımlarının başlamasını istiyorum çok bekledik ama bu yazdıklarımızın kimin umrunda kpss sınavı oldu tercihide oldu ama nedense ekpss tercihi ataması olmayor nedense

  8. 2019 eylül engelli alımlarının başlamasını istiyorum,