Emniyet Personeli

2019 EGM bekçi alımı ilanı ne zaman yayınlanacak? pa.edu.tr bekçi alımı son dakika gelişmeleri neler? Bekçi ilanı başvuru şartları nedir?

‘2019 bekçi alım ilanları ne zaman açılacak?’ sorusu tüm bekçi olmak isteyen adayalrın gündeminde olan bir soru. DPB (Devlet Personel Başkanlığı) bekçi alımı ilanı henüz açılmadı. pa.edu.tr web adresinden 2019 yılı sınav takvimi kontrol edildiğinde de yeni bir duyuru olmadığı gözleniyor.

Bu yıl içinde 8 bin bekçi alımı duyurusu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılmıştı.

Bakan Soylu yaptığı duyuruda: “8 bin bekçi daha alacağız. Bir taraftan sokaklarda güvenliği, asayişi, gecenin huzurunu bekçilerle sağlıyoruz. Bunları merkezlerimizle, karakollarımızla entegre ederek bir mahallede bir semtte ne olduğunu, güvenlik ve asayiş konusunda hangi önlemleri alacağımızı takip eden yeni bir sistem ve anlayışı oluşturma anlamındaki irademizi ortaya koyuyoruz.

Bugüne kadar alınan bekçilerin, 4 bin 200 kadarının, İstanbul genel yerleşkesi içerisinde, çarşı ve mahalle bekçisi olarak görevlendirildiğini vurgulayan Soylu, önümüzdeki günlerde köy bekçisi alımı haricinde yine çarşı ve mahalle bekçi alımına yönelik 8 bin daha yeni istihdamın yapılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de 21 binin üzerinde bekçi var ve bunların 4 bin 200’ü İstanbul’da ve 8 bin bekçi daha alacağız. Bir taraftan sokaklarda güvenliği, asayişi, gecenin huzurunu bekçilerle sağlıyoruz. Bunları merkezlerimizle, karakollarımızla entegre ederek bir mahallede bir semtte ne olduğunu, güvenlik ve asayiş konusunda hangi önlemleri alacağımızı takip eden yeni bir sistem ve anlayışı oluşturma anlamındaki irademizi ortaya koyuyoruz. Bu yeni sistemi İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer büyük şehirlerimizde kullanmaya başlayacağız.

2019 EGM bekçi alımı ilanı ne zaman yayınlanacak? pa.edu.tr bekçi alımı son dakika gelişmeleri neler? Bekçi ilanı başvuru şartları nedir?

2019 8 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak?

2019 8 bin bekçi alımı ne zaman olacağına dair Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından yeni bir gelişme yaşanmadı. pa.edu.tr adresinde EGM bekçi alımı sınaav takvimi henüz yayınlanmadı. Ancak birçok kamu sitesinde ve forumda yer alan bilgilere ve daha önce yapılan alım tarihlerine bakarak DPB personel ilanı açılma tarihi olarak 2019 Ağustos-Eylül aylarında olması beklenmektedir.

Bekçi alımı başvuru şartları neler? Bekçi alım ilanı başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

Başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak,

Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Fiziki yeterlilik sınavı

Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır.

Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

 Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler.

2019 EGM bekçi alımı ilanı ne zaman yayınlanacak? pa.edu.tr bekçi alımı son dakika gelişmeleri neler? Bekçi ilanı başvuru şartları nedir?

Bekçi alımı sınavlarında geçer not 70

Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır. İlan edilen başvuru merkezinde ve tarihte adaylardan şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolleri yapılacaktır.

Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.

Bekçi alımı sınav konuları neler?

100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan bekçi adayları, toplamda 100 soruya cevap verecek. İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından olacak.

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek.

Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

2019 EGM bekçi alımı ilanı ne zaman yayınlanacak? pa.edu.tr bekçi alımı son dakika gelişmeleri neler? Bekçi ilanı başvuru şartları nedir?

EGM çarşı ve mahalle bekçisi yazılı sınavı ne zaman yapılacak?

2019 EGM bekçi alımı sınavı geçmiş dönemlerde başvurulardan yaklaşık 3 ay sonra düzenlendi.

Buna göre geçmiş dönem süreci göz önüne alındığında 2019 yılı 8 bin bekçi alımı yazılı sınavı Haziran ayının son günlerine veya Temmuz ayının başlarına denk gelebilir..

Ancak Polis Akademisi Başkanlığından açıklama gelmedi. Detaylar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz..

EGM BEKÇİ ALIMI PARKURU NASIL?

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı parkuruna dair henüz bir bilgi yayımlamazken, geçtiğimiz sınav dönemine ait parkur bilgileri şu şekildeydi:
Toplam 72 metre uzunluğundaki parkurda;

1-) Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,

2-) Lastik içerisinden geçme,

3-) 15’er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,

4-) İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki kez dokunulması gerekiyor),

5-) 2 metrelik zeminde bir kez takla,

6-) Arası 2 buçuk metre olan 6 duba arasından slalom koşu,

7-) Engel altından geçiş ve üstünden atlayış aşamaları tamamlanacak. Bu aşamaları;

40 saniyede tamamlayanlar 100 puan,

41 saniyede tamamlayanlar 95,

42 saniyede tamamlayanlar 90,

43 saniyede tamamlayanlar 85,

44 saniyede tamamlayanlar 80,

45 saniyede tamamlayanlar 75,

46 saniyede tamamlayanlar 70,

47-48 saniyede tamamlayanlar 65,

49-50 saniyede tamamlayanlar 60 puan aldı.

2019 güncel bekçi maaşları ne kadar?

Lise mezunu bekçi maaşı: 3970 Türrk Lirası olarak hesaplanmıştır.

Üniversite ön lisans veya lisans mezunu olan bekçi maaşı ise: 4002 Türk Lirası olarak hesaplanmıştır.

Aynı zamanda ailede çalışanların durumuna göre ve çocuk bulunmasına göre bu ücretlerin üstüne ek ücret eklenmektedir.

Bu nedenle eşi çalışmayan bekçilere aylık ek ödeme olarak 248 Türk Lirası veriliyor. Ancak eşi çalışan bekçilere ise ek maaş ödenmemktedir.

Bekçilerin 72 aydan küçük bir çocuğu varsa 58 Türk Lirası ödeme alır. Diğer yandan bekçilerin 72 aydan büyük çocukları varsa 29 Türk Lirası ek ödeme alabilmektedir.

2019  yılı Polis maaşları ise şu şekilde;

Lise ve Ortaokul mezunu Polis, Başpolis ve Kıdemli Başpolis maaşları TL Derece Kademe

4 bin 729 11 1
4 bin 732 10 1
4 bin 735 9 1
4 bin 739 8 1
4 bin 858 7 1
4 bin 862 6 1
4 bin 869 5 1
5 bin 30 4 1
5 bin 53 3 1
5 bin 92 2 1
5 bin 143 1 1

Önlisans veya Lisans mezunu Polis, Başpolis ve Kıdemli Başpolis maaşları TL Derece Kademe

4 bin 735 9 1
4 bin 779 8 1
4 bin 903 7 1
4 bin 935 6 1
4 bin 951 5 1
5 bin 70 4 1
5 bin 125 3 1
5 bin 192 2 1
5 bin 279 1 1

Bir Yorum

  1. Arkadaş sesimizi duyuralım 31 yaş sınırı kalsın 34.35 olur ama 31 yaş sınırı kalsın milllet yaşta takılıyor herkezin bi haleli var 48 saniye olacağına 50 olsun yazık millet bakanim herkezin ne hali ne umudu var sesimizi duyun 2019 eylül ayında başvuruları tekrar bekliyoruz bakanım 2020 olmadan 2019 tekrar başvurular başladı sesimizi duyun lütfen