Politika

23 Haziran İstanbul Seçiminde İmamlar Sandık Başkanı Olacak!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul kararı henüz tartışılmaya devam ederken 23 Haziran seçiminde imamların sandık başkanı olabileceği öğrenildi.

İmamlara görev verilmesi hakkında basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak bu konuda yaptığı açıklamasında ise;

“YSK’ya sorulmuş sanıyorum, YSK buna olumlu cevap vermiş. İmamlar da 657 sayılı Kanun’a tabi devlet memurlarıdır. Dolayısıyla bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz.” dedi.

İşte Öztrak’ın açıklamalarından satır başları…

YSK’nin kamu görevlisi listesine imamları da eklediği iddialarına ilişkin soruya Öztrak, “YSK’ye sorulmuş sanıyorum, YSK’de buna olumlu cevap vermiş. İmamlar da 657 sayılı Kanun’a tabi devlet memurlarıdır. Dolayısıyla bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz.” yanıtını verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sandık kurulu listelerinde yine kamu görevlisi olmayanların görevlendirildiği iddiasında bulunduğu, buna karşılık Binali Yıldırım’ın da “İtiraz etsinler, değiştirsinler” dediği yönündeki bir soru üzerine Faik Öztrak, şunları kaydetti:

“Açıkçası bu memur olmayan üyeler nedeniyle itiraz edip seçimi iptal ettiren AK Parti’nin adayının söylediği bu laflar ilginç. Biz tabii ki itiraz edeceğiz, biz tabii ki bundan sonra yeni bir YSK darbesi ile milli iradenin çalınmasının önlenmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kaftancıoğlu ve ekibi bu konuları gerçekten dikkatli bir şekilde götürüyorlar kimsenin endişesi olmasın ama Binali Bey’in söylediği bu laf gerçekten ilginç. Demek ki onlar itiraz etmeyecekler, eğer seçimi kaybederlerse bir daha masada aynı iddiaları dile getirip, seçimi kapabilmek için bunu kullanacaklar. Hep söylüyorum, bu sandık başında memur olmayan başkanları nereden tespit ettiler, bunlar ilginç. Bir anda bunlar nasıl ortaya çıktı. Acaba bunlar, bundan önceki seçimde seçimi kapabilmek için konulmuş olan mayınlar mıydı? Seçimi kaybedince de bu mayınlar ortaya mı çıkarıldı diye insan düşünmeden edemiyor.”