Politika

Son Seçim Anketi Sonuçları Belli Oldu! İstanbul'da Son Durum Ne?

Kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat tarafından yeni bir açıklama geldi.

Kulat şirket olarak yaptıkları anketlerin sonuçlarına göre 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da yenilecek seçimde Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranlarında artış yaşanabileceğini açıkladı.

CUMHUR İTTİFAKI

MAK Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat katılım sağladığı TV5 kanalında canlı yayında önemi açıklamalarda bulundu ve;

“Cumhur İttifakı’na oy verenlerin sadece yüzde 3’ü MHP’li olduğunu kaydetti. Yani MHP’den ciddi oranda AK Parti’ye oy gelmediğini buradan görmüş olduk.” dedi.

SEÇİMDE HİLE VAR MI?

Ankette; “seçimde bir hile yapıldığını düşünüyor musunuz? sorusuna verilen yanıtta vatandaşı yüzde 56’sı “Hayır, düşünmüyorum” cevabını vermişti ve yüzde 36’sın ise “Evet, düşünüyorum” cevabında bulunmuş.

KARASIZLIK VE DEĞİŞİM

Ankette, “Seçimin tekrarlanması durumunda politik tercihiniz değişir mi?” sorusuna yanıt veren vatandaşların yüzde 79’u “Değişmez” dedi.

Yüzde 8’i ise kararsız olduğunu ifade ederken, yüzde 13’ü ise “Evet, değişir” dedi.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz ise Yol Tv ana haberin canlı yayınında yaptığı açıklamada İmamoğlu’na fazladan 120 bin oy geleceğini ifade etti.

Açıklamasında ise;

“CHP içerisinde, oy vermemiş seçmenlerin tamamı ve seçime katılmayan adaylardan 50 bin kadar avantaj sağlayacak.

AKP’ye gidecek oylar Saadet’te kalacak, CHP’ye gidecek olan zaten gidecek, 50 bin oy kadar da oradan İmamoğlu avantajlı olacak.

BTP’nin aday çıkarmayacağını düşünüyorum. Oradan 20 bine yakın bir avantaj sağlayacak.

DSP aday çıkarsa bile aldığı 30 bin oyun, 20 binden fazlasını alamayacak. Tamamından fazladan alacağı oy 120 bin kadar diye düşüyorum.

Asıl oy alacağı kesim Cumhur İttifakı’nın seçmenleri.” dedi.