Ekonomi

Emekliye 900 TL Promosyon İçin Son Adımlar

Son zamanlarda emeklilerin gündeminde promosyon ödemeleri var. Daha önceki haberlerimizde emeklilere verilecek promosyon için alt limitin 600 lira olması için çalışmaların olduğunu belirtmiştik. Bankaların emeklilere maaşları kendi bankalarından almaları karşılığında promosyon vermeleri bir kaç senedir uygulanan bir sistem. Bankalar emeklileri kendi bünyesinde toplayabilmek için çeşitli kampanyalar duyuruyor. Bu kampanyaların içerisinde çeyrek altın veren de vardı, fazla miktarda para da, çeşitli kura ve çekiliş hakları da say say bitmiyor.

11 Milyon Emekli İçin Promosyon Ödemeleri Çok Önemli

Emekliler bu sene verilecek promosyonlardan çok umutlu zira hükümet pazarlık masasını geniş tuttu ve özel bankalarda olaya müdahil oldu. Memurların büyük çoğunluğu maaşlarının %60 ‘ına kadar promosyon alıyor.  11 milyon emeklinin bulunduğu ülkemizde özel bankalar bu konuda çok iştahlı ne kadar fazla müşteri tutabilirlerse kendi karlarına. 

Çalışma Bakanlığı Kamu Bankalarından İstediğini Alamayınca Özel Bankalar Pazarlığa Dahil Oldu

Çalışma Bakanlığı daha önce kamu bankalarıyla masaya oturmuştu. Fakat kamu bankalarından talep edilen rakamın çok altlarında teklifler gelince Bakanlık masayı geniş tutmanın faydalı olacağı fikrine varıp bu sefer özel bankaları da pazarlıklara dahil etti. Buda emeklilere yarayacak zira alt limitin 600 lira olacağı ve büyük bir olasılıkla promosyonların 900 lira olarak dağıtılacağı söyleniyor. Ayrıca bankalar promosyon harici çeşitli kampanyalarla da emeklileri kendilerine çekmeyi düşünüyor. Bankanın maaş müşterisi olan emekli’ye bankacılık işlemlerinden para almama, indirimler vb. Pek çok ek avantajda gelecek.

Bu hafta sonuna kadar görüşmelerin bitmesi bekleniyor.Sizleri bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz

Kamupersoneli.net