Politika

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler'den CHP, YSK Yanıtı

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar vermesine ilişkin soruları yanıtladı.

İşte Güler’in açıklamalarından satırbaşları;

“Sandık kurulu başkanlarını kamu görevlisi sıfatı taşımayan birilerinden atarsanız, belediye işçisi, özel banka ve okullarda çalışan, sağdan soldan tanıdığınız birilerini atarsanız, sandıklarda böyle usulsüzlüğe ve yolsuzluğa sebebiyet verirsiniz.

Bu tamamen hedef göstermedir.

Aynı zamanda çok ayıp bir şeydir. Yarın bir gün bu insanlar başına bir şey geldiğinde Kemal Bey ne diyecek?

Sen şimdi kamuoyunda bu insanların ismini deklare ediyorsun. Bu insanlara herhangi birisinin saldırısı, tacizi olsa ne diyecek? Ne yapamaya çalışıyorsunuz?

“Bu insanlar kararları ile konuştu. 6 tanesi Yargıtay üyesi 5 tanesi de Danıştay üyesi. Çıkıp da sağda solda beyanat vermediler, çıkıp da hakaret etmediler, kararlarıyla konuştular. Yıllardır bu insanlar yüksek yargıç olarak bu millete hizmet ediyor.

Siz hangi hakla YSK’deki yüksek yargıçların isimlerini zikrederek hedefe koyuyorsunuz, bu yargıçları insanlara teşhir ediyorsunuz? Bu aynı zamanda bir suçtur.” dedi.