Gündem

YGS Öğrencisinin Sınavı İptal Oldu

YGS (yükseköğretime geçiş sınavı ) öncesinde soru kitapçığı ve boş cevap kağıdının resmini paylaşan aday tespit edilerek sınavı iptal edildi. Sınav iptal işleminden sonra ise fotoğraf paylaşan aday hakkında gerekli olan idari işlemler başlatıldı.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından 13 Mart Pazar günü yapılmış olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesinde cep telefonu ile soru kitapçığını ve boş cevap kağıdının fotoğrafını çekerek sosyal medya üzerinde paylaşması sebebi ile sınava katılmış olan adayın sınavı kuralları ihlal etmesi sebebi ile iptal edildi.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi Kurumu tarafından  “Siber Takip Merkezi”  aracılığı ile tespit edilmiş olan paylaşım, kaydedilmiş olan kaera kayıtları incelemesinden sonra doğru olduğu belirlendi ve sonrasında aday için gerekli işlemler yapıldı.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliği yetkililerinin vermiş olduğu bilgiye göre Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi Siber Takip Merkezi aracılığı ile adaylar sınava girmeden önce sınav görevlileri veya adayların sosyal medya ( Twitter, Instagram, Facebook  vb.) üzerinden herhangi bir paylaşım yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

Yetkiler tarafından verilmiş olan bilgilere göre sınava katışlım sağlayan öğrenci Siber Takip Merkezi ile tespit edilerek daha sonrasında adayınb kural ihlali yapması sebebi ile gerekli olan adli işlem uygulaması yapılmıştır. Sınav öncesi adaylar ve sınav görevlilerinin sınav öncesinde ima içeren paylaşımları yapılması kural ihlali olarak sayılmaktadır. ÖSYM ise bu durumda işlem uygulamaktadır.

Kamupersoneli.net