Ekpss

MEB'deki açık engelli kadroları neden bitmiyor ?

 74.428 kişinin başvurularını yaptığı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 24 Nisan 2016 tarihinde yapılıp geçtiğimiz haftalarda tarihler 18 Mayıs 2016 i gösterir iken sonuçları açıklandı. ÖSYM’nin gerek yapılan sınavın soru ve cevapları açıklamaması gerek ise diğer istatistiki bilgilerine nedeni anlaşılamayan bir tutum sergileyerek yer vermemesi engelli memur adaylarının farklı tepkilerine neden olurken yaklaşan süreç ise tercihler.

EN FAZLA AÇIK ENGELLİ KONTENJANI OLAN KURUM MEB !

13 – 22 Temmuz 2016 tarihleri arasında tercihleri alınacak olan sınavda adaylar bir yandan da açık olan engelli kontenjanlarını incelemeye başladılar bile. Bu konuda resmi istatistiki bilgileri Devlet Personel Başkanlığının sitesinden kolaylıkla görebilen engelli memur adayları, yayınlanan 2016 Mayıs verilerine baktıklarında en fazla açık engelli kontenjanı bulunan kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu görmekteler.

Kurumun engelli kontenjanı 30.084 olarak belirlenirken kurumda çalışan engelli personel sayısı ise 16.338 olarak gözükmekte. Bir diğer ifade ile 13.746 açık engelli kontenjanı bulunmakta.

Kurumda çalışan engelli personellerin ünvanlarına bakıldığında ise hizmetli kadrosu ağırlık basmakta. Geçtiğimiz atama dönemlerinden de sık sık bilineceği üzere kurum ortaöğretim seviyesinden hizmetli kadrosu almakta ve diğer öğrenim durumları olan ön lisans ve lisans adaylarına kadro açmamaktadır.

Kurumun açık olan 13.746 açık engelli kontenjanının bu hizmetli kadroları ile doldurulması ise ileride hizmetli memurlar tarafından da bir takım sorunlara yol açtığı aşikardır. Bu bağlamdan adaylar MEB’in yapılacak olan EKPSS atamalarında sadece ortaöğretim eğitim durumundan hizmetli kadrosuna yer vermemesini ön lisans ve lisans kadrolarına da kadro vermelerini talep ederek ciddi bir sayı olan 13.746 açık engelli kontenjanının eritilmesini talep etmektedir.