Öğretmen

2019 Yılı 20 Bin Öğretmen Atamasında Adayları Üzecek Gelişme! MEB Öğretmen Ataması

Twitter aracılığıyla aylardan beri seslerini duyurarak öğretmen atamasının 2019 yılı Şubat ayı içerisinde olmasını isteyen öğretmenleri üzecek gelişme yaşandı.

Binlerce aday 2019 yılı Şubat ayında tam 40 bin öğretmen ataması istiyordu.

Ancak bu konuda her ne kadar atama talepleri ve açıklamalar yapılmış olsa bile Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu konuda adayları üzdü ve 20 bin atama takvimini açıkladı.

20 BİN ATAMA YAPILACAK?

Şimdi adayların aklında iki soru var;

1- 20 bin öğretmen ataması herkesi ne kadar memnun etti?

2- Adil kontenjan olacak mı?

ESKİ YILLAR AKILLARA GELDİ

Bilindiği gibi çok uzak değil birkaç yıl öncesinde atama yapılacak kontenjanlar arasında “1” alım yapılan iller olmuştu ve bu pek çok öğretmeni üzmüştü.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün nasıl bir yol izleyeceği gerçekten merak konusu.

ADAYLARIN TALEPLERİ 40 OLSAYDI NE OLURDU?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü binlerce atama bekleyen adayı dinleyip sendika ve derneklerin yürüyüşlerine bakarak atamayı 20’den 40 yapsa ne olurdu sorusu elbette akıllara geliyor.

Ancak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 20 bin konusunda sabit bir yol izlediği yayınlanan kılavuz sayesinde ortaya çıkmış oldu ki 20 bin yapılacağı açıklandı.

TAKVİM NEREDEYSE 1 YIL SÜRÜYOR

MEB tarafından açıklanan 20 bin öğretmen ataması takviminde ise takvim neredeyse 1 yıl sürüyor.

2019 yılının bu atamayla kapatılacağı hissi bir değil, pek çok adayın kafasını kurcalıyor.

Şöyle ki;

MEB tarafından; Ön Başvuru Alınması ile Sözlü Sınav Merkezlerinin İlanı ve Sınav Merkezi Tercihlerinin alınacağı tarih 26 Mart 2019 tarihinde başlayacak ve takvimin son seçeneği olan Sözlü Sınav Sonuçları İtirazların açıklanması ise 16 Temmuz 2019 olarak belirtildi.

Buna bakacak olursak görev duyuruları ve arşiv araştırma işlemleri düşünülürse hemen, hemen 1 yıl kadar uzun bir süre öğretmenleri üzecek.

ÖZEL İÇERİK

Bir Yorum

  1. Lise Matematiğe en az 1000 kontenjan istiyoruz. Haftalık 6 saat dersi olmasına rağmen kontenjanı haftada 2 saat olan Din K. den çok daha az. Batıda birçok okulda Lise Matematik derslerine ücretli öğretmen giriyor. 80 üstü puan alıp en az 3 yıl 4 yıl atanamıyoruz. Neden mi? Çünkü Lise Matematiğe verilen kontenjan sadece 503. Adil mi bu?

  2. Mobilya ve iç mekan tasarım öğretmeniyim 8 şubat 2019 atamada bölümüm 8 öğretmen alımi yapti ben ise 9.olarak atanamadim.lütfen adil atama.

  3. Lise matematik kontenjanına 503 kişi verildi sınava giren sayısı 16500
    80 puanla açıkta kalıyoruz. En az 1000 atama bekliyoruz