Politika

Yeni Meclis Başkanı Ne Zaman Belli Olacak? Meclis Başkanı Seçimi Tarihi Açıklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 24 Şubat 2019 tarihinde Pazar günü yeni başkanı seçecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre genel kurul 24 Şubat 2019 Pazar günü Meclis Başkanı seçimi için biraraya gelecek.

Seçimden sonra Meclis  genel kurulu çalışmalarına ara verecek ve 26 Şubat 2019’dan başlamakla beraber 27 Şubat, 28 Şubat, 5 Mart, 6 Mart ve 7 Mart tarihlerinde toplantı yapılmayacak.

Söz konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına 12 Mart 2019 tarihinden başlamak üzere 15 gün ara verecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kabul edilen grup önerisiyle beraber genel kurul, bugün Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi için toplandı.

CHP’NİN KOBİ SİCİL AFFI ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

Genel kurulda ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin KOBİ’lerin esnaf ve çiftçilerin sicil affına yönelik grup önerisinin kabul edilmediği açıklandı.

AK PARTİ’NİN ADAYI YILDIRIM’IN İSTİFA YAZISI MECLİSTE OKUNDU

Meclis Başkan Vekili Levent Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevinden çekildiğini ifade eden yazısı okutuldu.

Binali Yıldırım Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderdiği yazısında ise;

“31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olarak gösterilmem nedeniyle TBMM Başkanlığından çekiliyorum. Başkanlığım dönemimde katkı ve destekleri nedeniyle Başkanlık Divanı üyelerine ve değerli milletvekillerine teşekkürlerimi sunarım. Yüce Meclis’in bilgilerine saygılarımla arz ederim.” ifadelerinde bulundu.