Gündem

Valilik "Nevruz Kutlamaları Yasak"

Son zamanlarda artan terör olayları ve terörist eylemler valilikleri alarma geçirdi. Şanlıurva Valiliği resmi bir açıklamayla “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte ’21 Mart Nevruz Kutlaması’ kapsamında yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinlikler 17-18-19-20 Mart 2016 tarihlerinde Şanlıurfa İl merkezi ve tüm ilçelerde yasaklanmıştır” ifadesi kullanıldı. 

Nevruz Kutlamaları Valiliğin Belirlediği Alanda Gerçekleşecek

Buna göre 17-18-19-20 Mart tarihleri arasında Nevruz Bayramı kutlaması kapsamında yapılma olasılığı yüksek her türlü basın açıklaması, miting, çadır kurma , yürüyüş faaliyetleri yasaklanmış oldu. Yasaklara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.  Nevruz kutlaması’nın yeri ise Şanlıurfa Valiliği tarafından belirlendi. Nevruz kutlamaları etkinlikleri sabah 09:00 – 17:00 saatlerinde Şanlıurfa il Merkezi Paşabağı miting alanında gerçekleşecek. Valilik kararına göre Paşabağı miting alanı dışında herhangi bir yerde nevruz kutlaması yapılamayacak. Valiliğin belirlediği miting alanı dışında kutlama, miting, basın açıklaması, yürüyüş, çadır kurma, stand açma vs. etkinlikleri düzenleyenler hakkında cezai yaptırımların olacağı bildirildi.

ABD büyükelçiliği Ankara’da Yine Saldırı Olabilir Demişti

Gün içerisinde ABD büyükelçiliği Türkiye Ankara’da bulunan vatandaşlarını uyardı haberini yapmıştık. ABD büyükelçiliği nevruz kutlamaları nedeniyle bu hafta içerisinde Ankara’da bir saldırı gerçekleşebileceği ve bu yüzden vatandaşlarının toplu alanlardan, avm’lerden, yoğun trafikli bölgelerden, devlet kurum ve kuruluşlarının yakınlarından, asker ve emniyet binalarından uzak durmaları konusunda uyardı. 

Kamupersoneli.net