Eğitim

Nabi Avcı : "Görev Tanımlamaları Daha İyi Yapılsın"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Sosyologlar Derneği tarafından organize edilen “Türkiye’de Sosyolojiye Rol Vermek” konulu konferansa iştirak etti ve konferansta önemli değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı istihdam konularından bahsetti. Nabi Avcı “Türkiye´de Sosyolojiye Rol Vermek” konulu konferansa katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Avcı, “Dinlediğim sunumlardan anladığım, sizlerin siyaset ve bürokraside çok güçlü temsilcileriniz var. Dolayısıyla istihdam konusundaki taleplerinizi görüyorum ama bunun anlamlı bir çerçeveye oturtulması için görev tanımlarının iyi yapılması gerekiyor”

İstihdam taleplerinin karşılanması için görev tanımlamalarının öneminden bahseden Bakan Sn Nabi Avcı bahsi geçen meslek sahiplerinin alanlarının dışına çıkmamaları ve farklı alanların disiplerine müdahil olmamaları gerektiğini belirterek “Neden bahsettiğimin iyi anlaşılması açısından psikolojik danışma ve rehberlik uzmanı kendi alanlarını paylaşmak konusunda zannettiğiniz kadar bonkör olmadıklarını, olmayacaklarını zaten biliyorsunuz. Dolayısıyla siz nasıl kendi alanınızın yakın disiplinler tarafından daha güvenli sınırlar içinde tutulmasını istiyorsanız ,psikologlar da aynı şekilde, felsefeciler de aynı şekilde, , PDR´ciler de aynı şekilde… Bütün bu sınır tartışmalarını barışçıl bir biçimde çözmenin yolu da her kadronun gerçek tanımını, ne beklendiğini, hangi nitelikte insanların bu görevi yapabileceğinin net bir şekilde tanımlamak.”

Birbirine yakın alanların istihdam konularında sık sık karşı karşıya geldiği biliniyor. Bakan Nabi Avcı alan tanımlamalarının daha net yapılması gerektiğini konuşmasında sık sık dile getirdi ve kadro tanımında personelden ne beklendiği, ne nitelikte insanların bu görevleri yapabileceği belirtilmeli dedi.

Kamupersoneli.net