Öğretmen

IŞİD Tehditi Altındaki Şehirde Görev Yapan 600 Öğretmen Tayin İstedi

Kilis’teki Öğretmenlerin 3’te Biri Tayin İstiyor

Suriye’de terör örgütü IŞİD denetiminde olan bölgelerden Kilis’e roketatar mermilerinin atılmasının ardından çocuklarının can sağlığından şüphe duyan ailelerin evlatlarını okullara göndermemeye başladı.


Evlatlarının Hayatından Şüphe Duyan Veliler Çocuklarını Okula Göndermiyor

Okullar tamamen bomboş kaldı. Son günlerde saldırıların artması sonucu hiç bir öğrenci okula gitmezken MEB tarafından tayin döneminin açıldığının ilan edilmesiyle birlikte öğretmenler tayin istemeye başladı. Sınıfların bomboş öğretmen ve öğrencilerin psikolojik durumlarının ise bitik durumda olduğunu belirten Türk Eğitim – Sen Kilis Şube Başkanı Sn. Osman Boybeyi, Kilis’te görev yapan 600 kadar öğretmenin başka yere gitmek için tayin istediğini dile getirdi.

Öğretmenlerin 3’te Biri Tayin İstedi

Okullara roket düşmesi sebebiyle velilerin çocuklarını okullara göndermek istemediğini vurgulayan Türk Eğitim- Sen Kilis Şube Başkanı Sn. Osman Boybeyi , “Biz eğitim yılı sonuna kadar okulların tatil edilmesini ve öğrencilerimizin başarılı sayılmasını istiyoruz. Şu anda zaten şehirde fiili bir tatil var dolayısıyla resmi tatil edilmesini istiyoruz. Tayin dönemi geldi, şu anda şehirde 600 civarında öğretmen tayin başvurusu yapmak istiyor. Bu da kentteki öğretmenlerin 3′te biri anlamına geliyor. Biz yetkililerin gerekli önlemleri alarak Kilis’e sahip çıkmasını istiyoruz” dedi. Kilis Nüfusunun %30’undan fazlası şehri terk etti. Şehirde okullarda öğrenim yapılamıyor. Göç etmeyen halk ise gerekmedikçe kafasını balkondan bile dışarı çıkarmıyor. 

Kamu haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara