Kamu Personelleri

DPB:"İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımı Artık KPSS Merkezi Yerleştirme İle Olacak"

Devlet Personel Başkanlığı Belediyelerden gelen yoğun talepler sonucunda, Devlet Personel Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü arasında yapılan istişarelerin sonucunda “İstfaiye Eri” ve Zabıa Memuru” kadrolarına merkezi yerleştirme ile personel temin edilebilmesi konusunda karar alındı.

Söz konusu karar hakkında Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından bir duyuru yayımlandı. İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru kadroları için KPSS 2016/1 Döneminde yerleştirme talebinde bulunmak isteyen belediyeleri yakından ilgilendiren duyuruda. Söz konusu taleplerin DPB e-Uygulama Web yetkilisi ya da bu kişi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) işlemleri alanında yetkilendirilmiş Web sorumlusu aracılığıyla yapılabileceği ifade edildi .

Söz konusu duyurunun tamamı ;

Belediyelerden gelen talepler doğrultusunda, Başkanlığımız ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü arasında yapılan istişare sonucunda, “İtfaiye Eri” ve “Zabıta Memuru” kadrolarına merkezi yerleştirme ile personel temin edilebilmesi kararlaştırılmıştır.

İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru kadroları için KPSS 2016/1 döneminde yerleştirme talebinde bulunmak isteyen belediyelerin, DPB e-Uygulama Web Yetkilisi veya bu kişi tarafından KPSS İşlemleri alanında yetkilendirilen Web Sorumlusu aracılığıyla Başkanlığımız internet sayfasındaki DPB e-Uygulama sistemine giriş yaptıktan sonra KPSS İşlemleri > Yerleştirme Talebi bölümünden eğitim durumu, unvan, derece, kadro adedi ve nitelik belirlemek suretiyle, söz konusu taleplerini elektronik ortamda Başkanlığımıza iletmeleri ve Başkanlığımızca aynı sistem üzerinden kontrol edilip onaylanan taleplerine ilişkin “Rapor Al” sekmesini kullanarak oluşturacakları Personel Talep Formlarını ilgili birim amirine onaylatmalarının ardından, üst yazı ekinde 13 Mayıs 2016 tarihine kadar Başkanlığımıza intikal ettirmeleri gerekmektedir. Başkanlığımızda tanımlı Web Yetkilisi bulunmayan belediyeler öncelikle Web Yetkilisi tanımlamalıdırlar.

Web Yetkilisi tanımlamak için 0312 408 7324 telefon numaraları ile irtibata geçiniz. Web Yetkilisi tanımlamak için http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_yetki/DPB_Kullanici_Basvuru.aspx bağlantısında belirtilen adımları takip ediniz.

Tüm belediyelere duyurulur.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net |Ankara

Bir Yorum

  1. Lise mezunu olarak kpss sınavına girip iyi bir puan çıkardıktan sonra itfaiye eri yada zabıta memuru olabiliyor muyuz?… Bu konuda bilgisi olan varmı?…

  2. 3185 yerel yönetim mezunları varken liseye veya başka bölüme bağışlanamaz bu kadrolar biz 80 üstü puanlarla tek bir atama yüzü görmedik bu bölümde 2014ten bu yana onca uğraştık sesimizi duyurmak için şimdi bu hak yalnızca bölüm mezunlarınındır..

  3. yani şimdi taşeron yada sözleşmeli zabıta alımı olmayıp sadece memur statüsündemi alım yapılacak anlamadım ben.

  4. Acaba kac kisi alinir lisans mezunu tahmini olanlar cevap yazarsa iyi olur

  5. 3185 yerel yönetimler bölümü kadro bekliyor 0 alımla sürekli mağdur edildik artık kadrolarımızı istiyoruz belediyenin tüm alımları kpss ile merkezi alimla yapılmalı

  6. arkadaslar baska bolumlerden mezunsunuz onun uzerıne egıtım almıssınız ama bırakın bız ıtfaıye okulu mezunları atanalım artık

  7. neden ön lisans turizm ve otel işletmeciliği mezunu almıyorsunuz

  8. 3185. Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak yazıyo ben işletme mezunuyum buna başvuru yapamıyorum. veya lise mezunu ne okuyupta zabıtaya iftaiyeye başvuru yapacak ? bide utanmadan lise önlisans lisans başvuru yapabilecek yazmışlar.tek bu bölümleremi kadro açılıyor. yazıya baksan herkes başvuru yapıyor. içeriğe geldimi 2-3 bölüm okuyan sadece başvuru yapabiliyor. yaz oraya o zaman şu bölüm mezunu önlisans veya lisans mezunları başvuru yapacak diye.

  9. sayın bakanım bizler turizm ve otel işletmeciliğiön lisans mezunlarıyız neden bizler kadro vermiyorsunuz

  10. Zabıta emniyet artık birlesmeli kolluga takviye şart oldu

  11. sayın devlet BÜYÜKLERİM TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ ÖNLİSANS MEZUNLARINIDA BİR HATIRLAYIN ALLAH RIZASI İÇİN

  12. Kendi isteği ile ebaş uzmanlıktan ayrılan erbaşlara neden kadro verilmiyor bence hak sahibiler