Kamu Personelleri

Mobbing Yapanlara 15 Bin TL Para Cezası

Mobbing Yapana Para Cezası Verilecek ! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe giren yasayla birlikte Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na dönüştürüldü. Söz konusu düzenlemeden sonra cinsiyet, ırk, renk , dil, din, inanç, mezhep, siyasi görüş, etnik köken, doğum, sağlık durumu, engellilik durumlarına yapılan ayrımcılık yasaklandı.


Engelliler İçin Düzenleme Yapmayanlar da Mobbing Yapmış Sayılacak

Mobbing’de ayrımcılık türü olarak “iş yerinde yıldırma” ismiyle hukuk sistemindeki yerini almış oldu. Engellilere yönelik düzenlemeler yapmamak da ayrımcılık alanına giriyor.

Mobbing Yapana 15 Bin TL Para Cezası

Ayrımcılık yapan kişiye 15 bin TL ‘ye varan idari para cezası verilecek. Ayrımcılığın kamu kurum ve kuruluşlarıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında gerçekleşmesi durumunda para cezası sorumlu memura ya da görevliye rücu edilecek. Uyarılara rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyen kişi ya da kuruluşlara 500 liradan 2 bin TL’e kadar idari para cezası kesilecek. Ayrımcılığın tekrar yapılması durumunda cezanın oranında arttırıma gidilecek ve söz konusu ceza %50 daha fazla kesilecek.


Kamu haberleri, gündem haberleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını google play üzerinden ücretsiz indirme fırsatına sahipsiniz.