Emniyet Personeli

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 35 Bin Polis Alımı Yapacak ! Eğitim ve Yaş Şartı Detayları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis alımlarının devam edeceğini belirtti. Bakan Soylu’nun açıklamalarına göre polis alımlarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyuucularımızla paylaşıyoruz. 

35 BİN POLİS ALINACAK

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 2018 yılı içinda 10 bin polis alımının daha yapılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Soylu açıklamalarında 2019 yılında da toplam 35 bin polis alımı yapılacğaını ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında da PÖH alımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında yeni alımlarda kadın PÖH alımı yapılacağını da ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre 2019 yılında toplam 35 bin polis alımı yapılacak. Alımların 2019 yılı için farklı farklı ilanlar şeklinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. 

Polis alımları hakkında bir gelişme meydana geldiğinde adaylarımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bunun yanı sıra yayımlanacak olan polis alım ilanlarında genel şartların nasıl olacağı adaylar tarafından araştırılıyor. Bundan dolayı bir önceki polis alımındaki genel şaratları okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar), Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak”

ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. 18 ysndaym yani 18 yasni tamamlamak ne demek oluor ? Basvuramiormym

  2. Başvurular ne zaman başlıyor nereye başvuruyoruz bi
    Bilgisi olan var Mı

  3. Bence kpss baraj olayı olmalı.mülakat yapılmalı kazananlar en yüksek puandan aşağıya doğru kontenjan sayısı kadar personel alınmalı. Mesela sağlığı sporunda sıkıntı olmayan insanlar onaylanmalı 100 kişi alınacaksa eğer kpss ye göre en yüksekten aşağıya sıralama yapılmalı daha adil olacağını düşünüyorum.cünkü kpss düşük ama bu mesleği yürekten isteyen canını ortaya koyacak bay bayan olan insanlar var. Puanı yüksek olanı alıyorlar adam zorluk görmemiş yürekten istememiş öylesine girmiş polis olmuş doğuya gelincede dayanamıyor gurbete aileye çalışmaya bırakıp gidiyor. Devletin harcadığı parayamı yazık cok isteyen giremeyen kişinin hakkına mı yazık bilemedim.

  4. Yaş şartı en az 35'e çekilmeli. 60 yaşında emekli oluyorsun, 30 yaşından sonra devlette iş bulamıyorsun. Fiziki yeterliliği varsa bir insan 40 yaşında da polis olabilmeli. Yaş sınırlaması hiç adil değil.

  5. Önlisans kpss puanı esnetilsin benim puanım 69.852 yani bu kadarcık puanla olamamak gerçekten çok kötü bizlere yardımcı olun

  6. 28 yaşından gün almamış olmak 1989 dan sonra doğanlar diyor anlamadım 1991 doğumluyum girebiliyor muyum

  7. Herkes bisey istiyor. Yaş,puan bilmem ne. İllaki kriter olacak arkadaşlar biraz gerçekçi olun.

  8. kpss onlisans 60 olsun artık 2 sene daha bekleyip de yaşımız gececek

  9. Lütfen önlisans KPDS puanları düşürülsün yaşımın geçecek