Kamu Personelleri

4/C Mağduriyeti İçin CHP Milletvekili Didem Engin'den Açıklama

 4/C’li çalışanların mağduriyetini ve taleplerini Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Hükümet’e seçim öncesinde verdikleri kadro sözünü hatırlattı.

Meclis Genel Kurulu’nda konuyla ilgili bir konuşma yapan Didem ENGİN, geçtiğimiz yıllarda özelleştirmeler sonrasında kamuya 4/C’li statüsünde geçirilen çalışanların bütün kazanılmış özlük haklarından mahrum bırakıldığını söyleyerek, “Unvanlarını kullanamıyorlar, imza yetkileri yok, görevde yükselme, derece, kıdem gibi haklardan yoksun çalışmaya zorlanıyorlar” dedi.

Aynı kurumda aynı işi yapan kadrolu ve 4/C’li çalışanlar arasında ciddi maaş farklılıkları olduğunu da dile getiren Didem ENGİN, 2015 yılı Ağustos ayında Hükümet’in imzaladığı, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan. 3. Dönem Toplu Sözleşme’yi hatırlatarak, “Hükümet bu imza ile hem üniversiteli işçilerin hem de 4/C’li personelin mağduriyetlerini giderme sözünü vermişti” dedi. Toplu sözleşmenin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen Hükümet’in hala bu konuda somut bir adım atmadığını vurgulayan Didem ENGİN, “Seçim öncesinde vermiş oldukları kadro sözünü Hükümet’e tekrar hatırlatmak istiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Kamupersoneli.net , memur haberleri , gündem haberleri, ekonomi haberleri derleyip paylaşan bir kamu haber sitesidir.

Kamupersoneli.net| ANKARA

Bir Yorum

  1. ah abcım ah
    sende bunların sözünemi inandın
    ayrıştrıcı kindar zalim bir hükümet
    var meydanda
    birde ALLAH VAR……

  2. Ağzına sağlık fakat bunlar 4c li düşmanı kadro vermezler.