Sınavlar

2016 MTSKS Ne Zaman Yapılacak?

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2016/MTSKS-2 Ne Zaman Yapılacak?  Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı İçin geri sayım başladı.

MTSKS Nedir?

MTSKS, Karayollarında yola çıkacak araçları kullanacak sürücü kursiyerleri için yapılan yazılı sınavlar ve direksiyon eğitimi dersine ait uygulama sınavlarını kapsar. MTSKS , 81 şehir merkeziyle başvuru sayısının beklenenden fazla olması halinde, merkez sınav yürütme komisyonunca uygun görülen ilçe merkezlerinde de yapılıyor. İlçe merkezlerinde MTSKS yapılabilmesi için söz konusu ilçede sınava girecek kursiyer sayısının 500’den fazla olması ya da en yakın sınav merkezine uzaklığının 100 km’den uzak olması gerekmektedir. Kursiyerler, Devam ettikleri MTSK müdürlüğünün bağlı olduğu şehir sınırları içinde sınava girer.

MTSK yazılı sınavları senede 6 kez yapılıyor. Sürücü belgesi almak isteyen kişiler söz konusu yazılı ve uygulamalı sınavlara girmek zorundadır. Sınavlarda başarısız olan adaylar sürücü belgesi alamaz.

2016/MTSKS-2 Ne Zaman Yapılacak?

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2016/MTSKS-2 14 Mayıs 2016 Cumartesi tarihinde gerçekleşecek. 


Sürücü belgesi almak için söz konusu uygulama sınavlarına bir kursiyer en fazla 4 kez katılabilir. Sınav dönemi sırasında sınavlara girmeyen sürücü adayının 1 sınav hakkı kullanılmış sayılır.


Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2016/MTSKS-2 hakkında detaylı bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. Söz konusu sınavlar hakkında MEB tarafından hazırlanan kılavuzlar yardımıyla sınav öncesi ve sonrasına hazırlanabilirsiniz.

Kamu haberlerinden, gündem gelişmelerinden ve çok daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net ‘in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net