Gündem

Rusya Ukrayna'dan Tazminat Talep Etti

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik devam ediyor.Kırım meselesi günden güne büyüyor iki tarafta çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Kırım’ı tekrar alacağız açıklaması çok yakın  zamanda Ukrayna hükümetinden gelmişti. Ukrayna’nın Rusya ile ilişkileri tamamiyle durma noktasına geldi. İki ülkenin ‘Kırım’ anlaşmazlığı günden güne büyüyor farklı kanallardan birbirlerine karşı suçlamalarda bulunuyorlar.

Rusya Devlet Televizyonu’na konuşma yapan Lavrov Rusya’da yargılanmasına devam eden Ukraynalı milletvekili ve pilot Nadejda Savçenko ‘ya destek için Kiev’de düzenlenen protesto gösterileri sırasında Rusya’nın Kiev büyükelçiliğine yumurtalı , taşlı ve boyalı saldırı olmuştu bu eylemi “çirkin” olarak tanımlayan Lavrov bu eylemler için Ukrayna hükümetinden tazminat talebinde bulunacaklarını dile getirdi. Nadejda Savçenko’nun durumunun iyi olduğunu ve gerekirse Ukrayna’lı doktorların tedavi ve kontrollerini yapabilmesine izin vereceklerini dile getiren Lavrov , pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko ‘nun Rusya’da çıkarıldığı mahkemede agresif tutumlarının bu işlemlerinin önüne geçtiğini ve bu düşüncelerinden vazgeçtiklerini dile getirdi. Ukraynalı pilotun bundan sonra vatandaşı olan doktorlar tarafından kontrolüne izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Nadejda Savçenko 2014 yılının haziran ayında Ukrayna’nın doğusundaki olaylar esnasında Rusya taraftarı ayrılıkçılar tarafından ele geçirilmiş ve Rusya’ya götürülerek Rusya hükümetine teslim edilmişti.Nadejda Savçenko’nun suçlanma sebebi ise iki gazetecinin havan topu saldırısında hayatını yitirmesi olarak gösteriliyor. Yakın zamanda Ukrayna vatandaşı bir grup protestocu Nadejda Savçenko durumunu protesto amacıyla ve Nadejda Savçenko’a destek vermek amacıyla Rusya’nın Ukrayna’da bulunan Büyükelçilik binası önünde toplanmış ve binaya saldırılarda bulunmuşlardı.

Kamupersoneli.net