Kpss

2010 KPSS Davasında 1 Kişi Daha Tutuklandı

2010 yılında uygulanan KPSS’de soruların sızdırılması hakkında dava açıldı. Bu davayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcı Yücel Erkman yürütüyor.  Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yücel Erkman’ın yürüttüğü davada göz altı kararı bulunan bir kişi daha tutuklandı.  

Hakkında göz altı kararı bulunan Y. T. yanında avukatı ile Adliye’ye gelerek teslim oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı teslim olan Y. T. hakkında mahkemeye tutuklama talep etti. Ayrıca Y. T’nin Cizre’de öğretmenlik yaptığı öğretmenlikten önce cemaat imamı olduğu öğrenildi.  

2010 yılında uygulanan KPSS’de genel kültür ve genel yetenek sınavları iptal edilmedi. Y. T. bu sınav sorularını daha önceden ele geçirerek sınavda yüksek puan alıp atandı. Bunun üzerine Y. T. hakkında Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunun ardından tutuklandı.  
2010 yılında ki Kpss’de soruların sızdırılması üzerine dava açıldı ve dava Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Bu dava kapsamında 24 ilde 51 kişi sınav sorularının sızdırılması ve usulsüzlük suçlarından 30 Mart 2016 tarihinde göz altına alındılar.  
Şüpheli kişilerden 41’i geçen hafta yakalanırken, 13 kişi “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, örgütlü sahtecilik ve terör örgütü üyesi olmak” suçlarından tutuklandı.  

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 16’ya yükseldi. 
 
Kamupersoneli.net