Gündem

İŞKUR İşçi Alımlarında Ki İkametgah Sınırlamasını Kaldırdı

İŞKUR ikametgah sınırlamasını kaldırdı.

Personel alımlarından bir aday 9 Ağustos 2009 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan bir kanuna itiraz etti. Resmi Gazetede yayımlanan kanun  Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin, 6. maddesinin 3. fıkrasında yer alan “Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verirler şeklinde idi. 

Aday bu kanuna itiraz ederek bu hükmün iptal edilmesi isteği ile Danıştay’a dava açtı. Danıştay konu hakkında kararını verdi. Danıştay İDDK’nun E:2013/4868, K:2015/3642 sayılı kararı ile ikametgah sınırlamasının öngörüldüğü hükmün iptal edilmesine karar verdi. 

Danıştay’ın bu kararına ilişkin İŞKUR 26 Mart 2016 tarihinden itibaren ilanlarda yer alan ikametgah sınırlamasını kaldırmıştır. Yapılan değişiklikler hakkında yeni bilgiler açıklandığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

 Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Mersin bozyazıda ikametkah ediyorum 25 bin nufuslu bir ilçe örneğin 30 işci alınacak müracat 300 kişi oluyor bu sefer ne olacak mersinin nufusu (1)milyon orada alınacak işci sayısı örneğin (400) kişi müracat oluyor müracat oluyor (80) bin kişi oradaki adaylar nasıl önleyecksiniz arkasında dayısı olanlar oralara o küçük ilçelere akın olmayacakmı bunu nasıl önleyecksiniz cevap..???