Öğretmen

Ziya Selçuk'tan 'Sözleşmeli Öğretmenlere Eş Durumu Tayin Hakkı Verilecek Mi?' Sorusuna Yanıt

Sözleşmeli öğretmenlerin durumu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2013 Vizyon belgesinde yer almıştı. Bu kapsamda sözleşmeli öğretmenlerin görev süreleri 4+2 sisteminden 3+1 sistemine geçirilmişti. 

Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili atılan bu adımın yanında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ta sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayin haklarına dair açıklamalarda bulundu. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN EŞ DURUMU TAYİN HAKKI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitime dair merak edilen konuları değerlendirmek amacıyla CNN Türk canlı yayınına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk ayrıca kendisine yöneltilen sözleşmeli öğretmenlerin tayin hakkı konusuna dair de son gelişmeleri paylaştı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katılmış olduğu program kapsamındaki konuşmasında MEB Personel camiası içerisinde 60 bine yakın sözleşmeli öğretmen çalıştığını vurguladı. Bu öğretmenlerin zor şartlarda çalıştığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eş durumu tayin hakkı konusuna değindi. Ziya Selçuk Sözleşmeli Öğretmenlerin en çok bu konuda sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek sözleşmeli öğretmenlere eş durumu hakkı için kanun değişikliğinin gerektiğini söyledi. 

Sözleşmeli öğretmenlere eş durumu tayin hakkı konusunda yapmış olduğu açıklamalarında sözleşmeli öğretmenlere eş özrü hakkı tanınması için meclisin karar alması gerektiğini bu konunun meclisin inisiyatifinde olduğunu bildirdi. BU konuda MEB’in bazı konulara tek başına yetkisinin olmadığını dikkat çeken Ziya Selçuk bakanlık içerisinde olan sorunları çözmeye çalıştıklarını açıklayan açıkladı. Bu konuda örnek olarak sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrü tayin hakkı verildiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hükümet kararı gerektiren konularda ise yasal düzenlemenin sadece MEB’in elinde olmadığına işaret etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sozlesmeliyi düşünen olsaydı baştan bu olmazdı…Simdi top mecliste…bakalım ne olcak…Birileri hakkıyla neşter atacakmi yoksa oyalama devammı edecek…Allah bilir…

  2. Sozlesmeliyi düşünen olsaydı baştan bu olmazdı…Simdi top mecliste…bakalım ne olcak…Birileri hakkıyla neşter atacakmi yoksa oyalama devammı edecek…Allah bilir…