Öğretmen

Ücretli Öğretmen Maaşlarında Ne Zaman Artış Yapılacağı Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ücretli öğretmen maaşlarında yapılacak olan artışlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

LGS soruları hakkında değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında “LGS sınavından dün örnek sorular yayımladık. Hangi dersten, ne tür sorular çıkacağını her ay yayımlayacağız.” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca amaçlarının sınavla öğrenci alan okulların azaltılması olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “(LGS) Sonuçta ulaşmak istediğimiz yer, belli bir süre sonra sınavla öğrenci alan okul sayısını azaltmak… Seneye cüzi bir miktarda olacak ama 3 sene içerisinde yaklaşık yüzde 40 kadar azalacaktır.” dedi.

Ders çeşitleri hakkında da açıklamalarda bulunana Bakan Selçuk bu konu hakkında “Ders saatlerinde çok büyük bir azalma olmaz ama ders çeşidinde azalma olur.” dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI ARTIYOR

Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sözleşmeli öğretmenlerin tayin ve eş durumu tayin sorunlarını çözeceklerini ifade ederek ücretli öğretmenlerin maaş artışları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk ücretli öğretmenlerin maaşlarında yılbaşından sonra artış yapılacağını ifade etti. 

KAMUPERSONELİ.NET