Öğretmen

Dezavantajlı Bölgelere Giden Öğretmenlerin Mali ve Sosyal Hakları İyileştirilecek

23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde “2023 Eğitim Vizyonu” adı verilen tanıtımla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “2019-2023 Strateji Eğitim Planı” açıklanacak.

Konu ile ilgili olarak Yenişafak Gazetesinden Ahmet Fatih Erturan’ın aktardıklarına göre plan, eğitim sisteminin yanı sıra öğretmenlik mesleğine yönelik önemli değişiklikler de içeriyor.

MADDİ VE ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan plana göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğretmenlerin çalışmalarını desteklemek için teşvik düzenlemeleri yapılacak. Buna göre dezavantajlı bölgelere şartlarına göre ayrı teşvik verilecek. Bu bölgelere giden öğretmenlerin maddi desteğin yanı sıra özlük haklarında da iyileştirme yapılacak. 

Plana göre isteyen her öğretmenin bu bölgelerde çalışmasının önü açılırken, sözleşmeli öğretmenliğin de bitmesi düşünülüyor.

Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir düzenleme daha hayata geçirilecek. Bu kapsamda önümüzdeki dönemden itibaren okullardaki müdür ya da müdür yardımcısı kadrosuna getirilecek öğretmenlere yüksek lisans ve üstü programlardan mezun olma şartı geliyor.

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. Ogretmen yasadigi yerin vehametini yetkilere anlatinca ordaki ogrencilerin egitim hakki yokmu diye laf ebeligi ile savusturuluyor.BENDE SORUYORUM OGRETMENIN NORMAL INSANI SARTLARDA YASAMA HAKKI YOKMU?DOGUDA YOLLAR HASTANELER SUPER AMA OGRETMEN LOJMANLARI ICLER ACISI LOJMANI OLMAYAN BOLGELER VAR OGRETMENIN YASAM STANDARTLARI KALITESI ARTTIRILIRSA EGITIM KALITESIDE ARTAR.MAHRUMIYET BOLGESINDEKI OGRETMENIN MAASI EKDERSI HIZMET PUANLARI ARTTIRILMALI.HATTA HERKES KENDI MEMLEKETINDE EGITIM NEFERI OLMALI.