Ekonomi

2 Harf 1 Milyar Dolar'dan Etti

Son zamanlarda kredi kartı güvenliği ve banka güvenliği konuları gündemden düşmüyor. Bunlara bir yenisi daha eklendi bu sefer hedefte Bangladeş merkezli bir banka. Hackerlar Bangladeş bankasının serverlarına sızmayı başardı hatta para bile çaldılar fakat olaylar istedikleri şekilde gitmedi ve bekledikleri sonucu elde edemedikler , üstelik dalgınlıkları yüzünden. Hackerlar Sızdıkları bankanın sunucularından daha sonra sahte organizasyonlara irili ufaklı meblağlar gönderilmesi talebini Federal Reserve Bank of New York’a gönderdi.

Hackerlar Bankadan 81 Milyon Dolar Çaldılar

Bu taleplerden ilk 4’ü kabul gördü açıklanan meblağ’ya göre hackerlar ilk 4 adımda toplamda 81 milyon amerikan dolarını ceplerine doldurdu fakat istedikleri şey değildi. Hedef 1 milyar dolar olarak düşünülüyordu. Hali hazırda 81 milyon dolar (240 Milyon Türk Lirası) Tarihin en büyük internet hırsızlıklarından birisi olarak görülebilir.Hırsızlar daha sonra taleplerine devam ettiler fakat bu sırada yaptıkları ufak bir hata rüyanın sonuna gelmelerine yol açtı , hırsızlar talepleri esnasında ufak bir kelime hatası yaptılar ve bankanın güvenlik yazılımının ve yetkililerin gözünden bu hata kaçmadı hırsızların ‘foundation’ yerine ‘fantation’ yazmaları yaptıkları işlemlerin devam etmesini engelledi. Uzmanlara göre 1 milyar doları bankadan çalma hesapları yapan hackerların kelime hatasından sonraki talepleri işlemlerin sonlanmasına yol açtı.

Hırsızların çaldıkları paraların bir şekilde geri alınması için çalışmalar sürüyor.Fakat bazı uzmanlar bunun mümkün olmadığı ve en azından diğer işlemlerin bir şekilde sonlanmasının büyük bir şans olduğunu dile getiriyor.

Kamupersoneli.net