Dgs

DGS Ek Yerleştirme Tercih Ücreti Yatırma İşlemleri İçin Son Gün

Binlerce aday tarafından DGS ek tercih işlemlerinin ne zaman son bulacağı araştırılıyor. DGS tercih yapan adayların tercih ücretlerini bugün saat 23.59’a kadar ödemeleri gerekmektedir. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan kılavuza göre tercihler 11 Ekim’de aşladı ve 16 Ekim’de sona erdi.

DGS ek yerleştirme tercihi yapan adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercih yaptılar. 

Bu konu hakkında ÖSYM’den yapılan açıklamada ise “posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır. 2018-DGS Ek Yerleştirmede, 2018-DGS Kılavuzu, 2018-DGS Tercih Bilgileri ve Ek Yerleştirme İle İlgili Açıklamalar metninde yer alan ilke ve kurallar ile yükseköğretim programlarının koşul ve açıklamaları geçerli olacaktır. 2018-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verilmişti

TERCİH ÜCRETLERİ ÖDEMELERİ 23.59’A SONA ERECEK

Ek yerleştirme için başvuru yapacak olan adayların yatırması gereken başvuru ücreti 150 TL’dir. Adaylar ödemelerini ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 11-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yapacaklardır.

KAMUPERSONELİ.NET