Öğretmen

Öğretmen ve Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı

Proje dahilinde 5 bin öğrenci ve 5 bin öğretmen bisiklet sahibi olacak.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan proje ve bisiklet dağıtımıyla ilgili olarak, öğretmenlere bisiklet dağıtılmasının amacının onların bilge büyükleri olarak bisiklet kullanarak onlara örnek olunmasının amaçlandığını açıkladı. Bisikletin yanında güvenlik nedeniyle kask hediye edilmesi gözlerden kaçmadı. Programda Başkan Nevzat Doğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çimtimar, Okul Müdürü Mahmut Toksoy, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de oradaydı.

Okul Müdürü Mahmut Toksoy yaptığı açıklamada ” Başkan Nevzat Doğan çocukları sevindirmeyi bir gaye bilmiş. Çocuklarımızı mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çimtimar ise yaptığı konuşmada “Biz küçükken acaba bisikletimiz olacak mı? Derdik. Şimdi İzmit Belediyesi 5. Sınıf öğrencilerine bisiklet hediye ediyor. Bir sporcu olarak bu projeyi destekliyorum” şeklinde konuşarak teşekkürlerini sundu.

Başkan Doğan bisiklet kullanımında Türkiye’nin yeri hakkında “Çocukları gözündeki ışık ve heyecan içimize işliyor. Gelişmiş ülkeler ve diğer kıtalarda ki gelişmiş ülkeler çağın teknolojisini sonuna kadar kullanıyor. Bisiklet adeta onların yaşam şekli olmuş. 30 yıldır hayatlarına geçirmişler. Biz Türkiye olarak çok geç kaldık. Bunu kabul edebil. 2009 projelerimde bisiklet vardır. Herkes alay etti. ‘çocuk oyuncağı’ dedi.  Ama dünya bisiklet için çocuk oyuncağı demiyor. Bisiklet hem sağlık açısından hem trafik açısın hem de ekonomi açısından bir avantaj. Çocukken mahallede bisikleti olanlara hayran hayran bakardık. Şimdi İzmit Belediyesi olarak bisiklet projesi yapıyoruz. Bisiklet yolları ve bisiklet parkları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net