Askeri Personel Alım İlanları

TSK'ya Askeri Personel ile Askeri Öğrenci Alımı Yapılıyor

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden askeri personel ile askeri öğrenci alımına dair iki farklı ilan yayımladı. Bu iki ilana dair kadro detaylarını sizlere aktarıyoruz. 

ASKERİ PERSONEL VE ÖĞRENCİ ALIM İLANLARI

Yayımlanan ilanların ilkinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı , Deniz Kuvvetleri Komutanlığı  ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı yapılacağı ilan edildi. 

MSB yayımladığı ikinci ilanda ise Hava Harp Okulu bünyesine ara sınıf askeri öğrenci alımı yapılacağını duyurdu. Söz konusu duyuruda, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 3. sınıfına üniversitelerin 3. ve 4. sınıfından askeri öğrenci alımları için başvuruların başladığı ilan edildi. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş ve Askeri Öğrenci alımları için yayımlanan ilanlarda adayalrdan talep edilen başvuru koşulları farklılık göstermekte. Kamupersoneli.net olarak sizlere kadrolar için belirlene bu koşulları ayrı ayrı aktarıyoruz. 

Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Koşulları

En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar), Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

Uzman Erbaş Alımı Başvuru Koşulları

En az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek olan nitelik belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı bulunmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (25 Eylül 2013 tarihi ve sonrasında terhis olanlar), Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle (01 Ocak 2018) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1991 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olmak,

Askeri Öğrenci Alımı Başvuru Koşulları

Başvuru tarihi itibarıyla en fazla 23 yaşında olmak (01 Ocak 1995 ve sonrası doğumlu), Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak. LYS sonucunda aşağıda belirtilen (Tablo-3) Hava Harp Okulu lisans bölümlerine karşılık gelen lisans bölümlerinden birine yerleşmiş ve 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında üniversitelerin 3’üncü veya 4’üncü sınıfında eğitim görüyor olmak. 

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Söz konusu askeri personel ve askeri öğrenci alım ilanları için yayımlanan ilan metinlerine aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. Lütfen artık astsubay alımı da olsun bekleyenler var…!

  2. Astsubay alımlarında da yaşın yükseltilmesini temenni ediyoruz ,

  3. Üniversite bitirmiş kızlarımız var. Askerlik yapmak çocukluk hayalleri. Liseden sonra girdikleri askeriye sınavlarında bahanelerle çocuklarımız alınmadı. Buradan büyüklerimize sesleniyorum. Vatanımızı için bu göreve talip kızlarımıza askerlik yolu açılsın. Saygılar.

  4. Hiç suçu günahı olmayan mağdur askeri öğrenci babasıyım bu çocukların hayalleri vardı ve halende var.biz önce Allaha sonrada devlet büyüklerimize güveniyoruz.