Emniyet Personeli

AK Parti'nin Teklifine Göre Başpolis Alımı Bundan Sonra Yapılmayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığında AK Parti tarafından sunulan yasa teklifinde polis alımları hakkında önemli düzenlemeler yer verildi. 

Söz konusu yasa teklifine göre Başpolis alımı bundan sonra yapılmayacak. Kamupersoneli.net olarak kanun teklifinde Başpolis alınmaması hakkındaki detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

BAŞPOLİS ALIMI BUNDAN SONRA YAPILMAYACAK

Buna göre Kanun teklifinin ikinci maddesinde Polis Memurluğundan Başpolis ve Kıdemli Başpolis Memurluğuna geçişin kaldırılması öngörüldü. Söz konusu maddede şu ifadelere yer verildi.:

MADDE 3- Madde ile, Polis Memurluğundan Başpolis ve Kıdemli Başpolis Memurluğuna geçişi düzenleyen madde kaldırılarak Başpolis alımı sonlandırılmaktadır.

MADDE 4- Madde ile, kırkbeş yaşından gün almamış Başpolis ve Kıdemli Başpolislerİn yapılacak sınavlarda başarılı olması ve eğitimi tamamlaması halinde Komiser Yardımcısı olabilmelerine imkan sağlanmaktadır.

Başpolis alımlarının kaldırılması ve eğitimlerin tamamlanarak Komiser Yardımcısı olunabilmesi hakkında düzenlemenin önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. 

Bu konu hakkında bir gelişme olduğunda anlık bildirim almak için uygulamamızı indirin: