Kpss

KPSS'den Önceki Hafta Yapılması Gerekenler !

Kamu Personeli Seçme Sınavı öncesinde uzmanlar tarafından adayların yapması gerekenler belirtiliyor. Adayların sınavdan önce ve sınav sabahında yapması gerekenleri kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

Bilindiği gibi ÖSYM tarafından KPSS lise 7 Ekim 2018 tarihinde saat 10.15’te gerçekleştirilecek. KPSS sonuçları ise ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır.

SINAVDAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER

KPSS öncesinde sıradan bir gün geçirmek adayların sınav kaygılarını azaltacaktır. Sınava günler kala adayların rutin yaşantılarına geri dönmesi sınav kaygılarından uzaklaşması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra uzmanlar tarafından ‘Sınav akşamı erken yatmalıyım, hemen uyumalıyım’ şeklinde yapılacak bir kodlamanın sınav stresini arttıracağını ifade ettiler. Bundan dolayı beyinde herhangi bir kodlamanın yapılmaması sınav odak noktası olmalı ancak kaygılardan uzak durulmalıdır.

Sınavdan önce sınav stratejisi oluşturulması adayların yararına olacaktır. Sınav öncesinde rahatsız olunacak ortamlarda bulunulmaması gerekirken endişelerden uzak durulması gerekmektedir. Adayların “Bu sınavda başarılı olabilecek miyim? Ya başaramazsam, annemin-babamın yüzüne nasıl bakacağım, arkadaşlarım benden çok çalıştı, ben tam hazırlanamadım” düşüncelerinden uzak durmaları gerekmektedir.

Adaylar normal yaşantılarına dönebilir anacak son güne çalışmalarına belirli aralıklarla devam edebilirler. Ayrıca adayların çevrelerindeki insanlarla sınav hakkında konuşmalara girmemesi gerekiyor ve sınav öncesinde sağlığa zararlı olabilecek her türlü eylemden kaçınmaları gerekmektedir.

SINAV SABAHI

Adayların sınav sabahında yapması gerekenler arasında ise elbise seçimi olacaktır. Adayların sınav sabahında rahat elbiseler giymesi olumlu olacaktır. Sınavda ise adayların optik form üzerindeki bilgileri kontrol etmeleri ve sınav kitapçığı ile optik form üzerindeki alanları dikkatlice doldurmaları gerekmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA