Emniyet Personeli

3500 Emniyet Personelinin Sınavı İptal Oldu

3500 Emniyet Personelinin Sınavı İptal Oldu

Danıştay tarafından iptal edilen sınav, gündemde şok etkisi yarattı. Emniyet personellerinden; 2.ve 3.sınıf emniyet müdürleri, komiser yardımcıları, komiser ve amirlere yönelik yapılan sınavın ilgili yönetmelik kapsamında hukuka ayrı olması gerekçesiyle iptal edilmesi kararlaştırıldı. İlgili yönetmelikte telafisi mümkün olmayan ve düzeltilmesi gerekli olarak bildirilen yönetmelik üzerinde de çalışmalar başlatıldı. Yönetmelikte yer alan bazı ibareler nedeniyle de iptale gidildiği bildirilen sınavın iptal edilişi, bir çok emniyet personelini şaşırttı.

3500 Emniyet personelinin sınavı iptal oldu, yeni yönetmelik çalışmalarına başlandı.

Emniyet personellerinin sınavının iptal edilmesinin ardından yeni yönetmelik için çalışmalara başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni yönetmelik ile belirtilen ibareleri kapsayacak, daha güncel ve bahsedildiği üzere hukuka uygun yeni bir yönetmelik hazırlayacak. Çalışmaların başladıldığı bildirilirken, Danıştay kararı ile iptal edilen sınava 3500 emniyet personeli katılım göstermişti. İçlerinde emniyet müdürleri, amirler, komiserler, komiser yardımcıları yer alan sınavın, ilgili yönetmelik hazırlandığı zaman sınavın tekrarlanması düşünülüyor.

Torpil İddiaları Gündeme Gelmişti

17 aralık paralel örgütlerin darbe operasyonlarından sonra emniyette köklü değişikliğe gidilmesinin ardından, torpil iddiaları gündeme gelmişti. Yazılı ve sözlü komisyon üyelerinin emniyet müdürünce belirlenecek olması da bu noktadaki tepkilerin büyümesine neden olmuş, akıllara torpil soru işaretleri gelmeye başlamıştı.

Şuan için ilgili yönetmeliğin barındırdığı 3500 Emniyet personelinin sınavı iptal oldu. Yapılacak olan yönetmelik sonrası işleyecek süreç ise merak konusu.

Kamupersoneli.net