Öğretmen

MEB Emekli Öğretmenlerden de Görüş Alacak !

MEB tarafından görüş, düşünce, öneri ve projeleri alınacak. Bu kapsamda MEB emekli öğretmenleri de eğitim politikalarının karar ve yönetim süreçlerine dahil edecek. 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERİN KULLANIMINA AÇILDI

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 26 Eylül’de 81 ildeki öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki fikir, proje ve önerilerini, Bakanlığa iletebilmeleri için hayata geçirilen projeyi tanıttı.

Konu ile ilgili olarak “birmilyonfikir.meb.gov.tr” internet adresi üzerinden ulaşılabilen platforma, eğitim sisteminde 2023 vizyonu hedefinin temellerini öğretmenlerin öncülüğünde atmayı hedefleyen Bakanlık, eğitimin geleceğine okullardaki tecrübe, emek ve alın terinin ürünü olarak gördüğü fikir hazinesinin yön vermesini amaçlıyor.

Oluşturulan bu platform ülkenin dört bir köşesinde görev yapan öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki fikir, proje ve önerilerini Milli Eğitim Bakanlığına iletebilmelerini sağlayacak. Devlet okullarında görevli olan öğretmenler MEBBİS sistemi üzerinden, özel okullarda görevli öğretmenler ise “e-Okul” sistemi üzerinden giriş yaparak her türlü fikir, proje ve önerilerini platform aracılığı ile paylaşmaya başladı.

Platformun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatı ile oluşturulduğu ifade edilerek bu platformun “Öğretmenlikten emekliyim ama ´bu toplum için bir şey yapabilirim, bir şeyleri değiştirebilirim, dönüştürebilirim” düşüncesindeki emektar öğretmenlerin de kullanımına açıldığı ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA