Askeri Personel Alım İlanları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Subay Alım İlanı Başvuruları İçin Son Gün

Hava Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı bir ilan ile Muvazzaf Subay alımı yapacağını duyurmuştu. 

21 Eylül tarihi itibariyle başlayan başvurular, 1 Ekim tarihi itibariyle sona erecek. İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar için yayımlanan ilan metnine ilişkin detayları tekrar sizlere aktarıyoruz. 

MUVAZZAF SUBAY ALIM İLANINA İLİŞKİN DETAYLAR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Pilot Adayı Muvazzaf Subay adayı olarak başvuruda bulunmak isteyen adayların üniversite mezunu olmaları gerekiyor. 

DPB’de yayımlanan ilan metninde yer alan ve ilgili fakültelerin dört yıllık bölümlerinden mezun adayların başvuru yapabileceği ilana ilişkin diğer koşulları sizlere aktarıyoruz. 

MUVAZZAF SUBAY ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu askeri personel alım ilanına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan tüm şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlar genel başvuru koşullarının yanı sıra, özel şartlar, yaş şartı, öğrenim ve eğitim şartından oluşuyor. 

Kamupersoneli.net olarak sizlere bu başvuru koşullarını aşağıda aktarıyoruz. 

Genel Şartlar

Türk vatandaşı ve erkek olmak, Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak, Herhangi bir kadın ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak. Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak. 

Öğrenim İle İlgili Şartlar

En az 4 yıl süreli eğitim veren Tablo-1’de belirtilen fakülte ve yüksekokul programlarından mezun olmak, Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazan

Yaş Şartı

İlana başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan yaş şartını sağlaması gerekiyor. 01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 24 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1994 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir. Sadece yıl hesabı yapılır, ay ve gün hesaba katılmaz.).

Sağlık Şartı

Muvazzaf Subay alımı için başvuru yapacak adayların, n Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen Hava Araçlarında Uçuşa Elverişlidir” kararlı sağlık raporunu almaları gerekiyor. Sağlık raporu için başvuran adaylar; sevk edildikleri hastanede bulunan sağlık bilgi sonuçlarının sınav merkezince görülebileceğini kabul etmiş sayılırlar.

Özel Şartlar

Yapılacak olan İngilizce yeterlilik ve psikomotor sınavlarında başarılı olmak, (Baraj puanları MSB tarafından belirlenecektir.), Yalnız uçuşlu Pilot Adayı Seçme Uçuşunda (PASU) başarılı olmak, Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken çıkarılmamış olmak, Yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan duyuru ile adaylara ilan edilen Pilot Adayı Muvazzaf Subay alım ilanına başvuru yapacak adayların 1 Ekim (23.59’a kadar) başvurularını yapmaları gerekiyor. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını MSB Personel Temin Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yapacaklar.