Askeri Personel Alım İlanları

Kuvvet Komutanlıklarına Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş ve Muvazzaf Subay Alımı Yapılıyor

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu bir duyuru ile 2018 yılı askeri personel alımlarının başladığını duyurmuştu. 

Bakanlık bu kapsamda TSK bünyesine iki farklı pozisyonda askeri personel alımı yapacağını açıklamıştı. Bu ilanın yanı sıra MSB ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı için muvazzaf subay alımı için ilan yayımlamıştı. Söz konusu bu ilanlara dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

HAVA, KARA VE DENİZ KUVVET KOMUTANLIKLARINA ASKERİ PERSONEL ALINIYOR

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı alım ilanında; Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş alımı yapacağını ilan etti. 

MSB daha önceden yayımladığı bir alım ilanında ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere pilot adayı muvazzaf subay alımı yapacağını açıkladı. 

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Askeri personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metinlerini incelemeleri gerekiyor. Çok sayıda özel koşulun bulunduğu bu ilan metinlerinde yer alan genel koşulları ana başlıkları halinde sizlere aktarıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Alım yapılacak askeri pozisyona göre belirlenen eğitim seviyesinden mezun olmak (Sözleşmeli Er için ilkokul mezunu, Uzman Erbaş için lise mezunu, Muvazzaf Subay için lisans mezunu), Yaş şartını sağlamak, Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olmak.

Bu şartların dışında adayların ayrıca Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak, Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak. şartlarını da sağlamaları gerekiyor. 

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından ilan edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere alımı yapılacağı açıklanan Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş ve Muvazzaf Subay alım ilanlarına dair tüm detaylara aşağı vermiş olduğumuz bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. Ortaokul mezunu olanlara uzman erbaş şansı tanınsın sesimizi kime duyuralım bizi duyan yokmu

  2. Alamadığım şey niye lise yani orta okul yapın abi ne olacak savaş esnasında çatışma esnasında senin lise diplomanı veya orta okul diplomanı sormayacaklar bu eğitim düzeyini anlamış değilim meslek okulundan benim zaten diplomam var kalfalık ustalık ve toplamda 6 yıllık bir eğitim var neden lise düzeyinde geçmiyor bu belgeler anlamış değilim hükümetin bi işe el atması lazım tsk ya liseli yada orta okullu değil savaş stratejisi olan çatışma esnasında soğuk kanki olabilecek vatanını savunacak insanlar lazım….

  3. Lütfen devlet yetkilikerimiz sizlerden rica ediyorum sınava gelen aday arkadaşlarımızı elimizden geldiği kadarıyla yardimci olalım kazansınlar zaten profesyonel ordu ati artınca personel alınacaktir eleme gibi söz konusu durumlar olmasın gençleri hayal kırıklığına uğratmayalim teşekkür ederim

  4. Bir önceki dönemler gibi orta okullara da uzm onb olma şansı verilsin

  5. Subay alımlarında önlisans mezunları neden alınmıyor sadece lisans diyorsunuz bu haksızlık deyilmi önlislardanda alınsın lütfen

  6. başvuruda uzman onbası normalde orta okul mezunlarını da yer verilecekti su an vermeiyoruz kalksın artık su lise mecburiyeti orta okul mezularının önünü açsınlar hersey egitim değil lütfen sesimizi duysunlar

  7. Neden alımlarda sadece erkek kaç aydır bekleyen bayanlar var neden onlarada yer verilmiyo haksızlık yapılıyo

  8. Sayın Bakanım uzman erbaş alımında kpss şartı kalksın Allah rızası için cok maduruz sesimizi duyun Allah rızası için

  9. Sayın Bakanım uzman erbaş alımında kpss şartı kalksın Allah rızası için cok maduruz sesimizi duyun Allah rızası için

  10. Nasıl baş vuruşu yaparız ve en az ne mezünü olması lazım

  11. Neden alımlar sadece erkek bayanlara neden halk tanınmıyor lütfen biraz bu alımlardan bayanlara olsun

  12. Kpps şartı kalkıcak mı askerlik şartı diyorsunuz askerlik yaptık lise mezunu diyorsunuz liseyide bitirdik sanki general alıyorlar zaten bunlar bahane devlet krizde olsugu için personel alımı taraftarı değil hep siyaset oyunu bunlar