Öğretmen

Türk Eğitim Sen Başkanı Geylan: Tüm Öğretmen Atamaları Kadrolu Olmalı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, Bengü Türk TV canlı yayınına katıldı. 

Burada eğitim sistemine dair görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Talip Geylan bu konuda atılması gereken adımlara dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında öğretmen alımı konusuna da değinen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan öğretmen alımlarının kadrolu olması gerektiğini vurguladı. 

ÖĞRETMENLER KADROLU OLARAK ATANMALI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan katılmış olduğu televizyon programı kapsamında öğretmen alımlarına dair yapmış olduğu açıklamasında, sözleşmeli öğretmen alım modelinin değişebileceğini söyledi. 

Bu konuda kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden de bir paylaşımda bulunan Talip Geylan, 4+2 olan sözleşmeli öğretmen alım modelinin 3+1 olarak değiştirilmesinin gündemde olduğunu bildirdi. Bu konuda yaptığı açıklamasında bu tür modelleri kabul etmediklerini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan tüm alımların kadrolu olması gerektiğini ifade etti. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Tarafından Yapılan Paylaşım

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın resmi Twitter hesabından yapmış olduğu öğretmenlerin kadrolu olarak alınmasına dair açıklama; ”4+2 çakılı sözleşmeli öğretmen istihdamının, 3+1 şeklinde esnetilmesi tartışılıyor. Türk Eğitim-Sen olarak çok net söylüyoruz: Ne 4+2, ne 3+1, ne dubleks, ne de tribleks modeli kabul etmiyoruz. Tek yol; bütün öğretmenlerin KADROLU olarak atanmalarıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA