Öğretmen

Yüz Binlerce Atanamayan Öğretmen Varken Neden Hala Ücretli Öğretmen Görevlendirilmesi Yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında ihtiyaç duyulan öğretmen sayısını belirtmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında 2018 yılı itibari ile 117 bin 403 öğretmen açığının olduğunu vurguladı. 117 bin 403 öğretmen açığının yanı sıra yüz binlerce ataması yapılmayan öğretmen bulunuyor. 

KPSS PUANINA GÖRE ATAMA YAPILMALIDIR

Bu kadar öğretmen açığı ve atanamayan öğretmen varken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmen alımı yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını kapatması için ücretli öğretmen almak yerine KPSS puanına göre öğretmen ataması yapması gerekmektedir. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKTE ALAKASIZ BÖLÜMLERDEN MEZUN OLANLAR ATANIYOR

Geleceğimiz, olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin tahsilini tamamlamış kişilerden ve kendi alanında uzmanlaşmış kişilerden olması gerekmektedir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ücretli öğretmen alımlarında  öğretmenlikle alakasız bölümlerden mezun olan adaylar atanıyor.

Bundan dolayı öğretmenlik fakültesinden mezun olan ve formasyon sahibi olan, atanacağı branşta uzmanlaşmış olan öğretmenlerimize geleceğimiz olan çocukların emanet edilmesi gerekmektedir. 

Yüz binlerce atanamayan öğretmen varken veteriner olan kişilerin sınıf öğretmeni, iktisat, işletme fakültesi mezunlarının sınıf öğretmeni olarak atandığı ücretli öğretmen alımından vazgeçilmeli ve KPSS puanına göre atamaların yapılması gerekmektedir. 

EK DERS KARŞILIĞI ATANAN ÖĞRETMEN LİSTESİ

2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılına ait ek ders karşılığı görevlendirilen öğretmen listesinde hangi bölüm mezunların hangi branşa atandığı belirtildi. İşte örnek atama listesi;

Yüz Binlerce Atanamayan Öğretmen Varken Neden Hala Ücretli Öğretmen Görevlendirilmesi Yapılıyor?

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

Bir Yorum

  1. Hep torpil hep ücretli ögretmenlıge başvurdum hala bekliyorum

  2. Neden bıranş öğretmeni varken abuk sabuk işyapılıyor herkes kendi bıraşındaki göreve atsnsın

  3. ben de öyle 2 senedir başvuruyorum hala çıkmadı ama mem akrabası 2 senedir çalışıyor işte torpil

  4. Ben 5 sene ücretli öğretmenlik yaptım. 17 gün farkla ücretli öğretmen atamasını kaçırdım. MaşAllah sağlık yönetimi mezunu din kültürü olarak atanmış!!!

  5. ücretli öğretmenler rum vatandaşımı onlar nasıl yaşayacak, diplomaysa diplama formasyonsa var daha ne, öğretmenlik bekleyenlerde başka kurumlara girmesin ozaman olur