Gündem

4.5G Hız Testi Nasıl Yapılır?

4.5G Hız Testi Nasıl Yapılır? 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle uzun zamandır merakla beklenen bir teknolojiye daha adım attık. Uzun zamandır merakla beklenen 4.5G teknolojisi için çeşitli GSM operatörleri kampanyalarını birbir duyurmaya başladı.

Daha önceki haberlerimizde 4.5G teknolojisinin , 3G ile arasındaki farklardan bahsetmiştik. 1 Nisan 2016 00.00 itibariyle tüm GSM operatörleri ilgili teknolojiyi aktif hale getirdi. BTK internet sitesinde bulunan geri sayım sayacı sonlandı ve insanlar 4.5G teknolojisini denemeye başladı.

Telefonunuz 4.5G Uyumlu Mu?

Telefonunuz 4.5G uyumlu mu ? Değilmi bunu GSM şirketlerinin sitesinden sorgulayabilirsiniz. Telefonunuzun 4.5G uyumlu olması yeterli olmuyor Sim kartınızında 4.5G uyumlu olması gerekiyor. Bu sorguları haberimizin başında dile getirdiğimiz gibi abonesi olduğunuz GSM operatörünün internet sayfası üzerinden yapabilirsiniz.

4.5G hız testi nasıl yapılır?

1 Nisan 2016 itibariyle 4.5G geçildi fakat bazı aboneler hız testlerini nasıl yapabileceklerini merak ediyor.4.5G teknolojisiyle alakalı yazımıza bu konuda bir çok yorum gelmeye başladı. Telefonunuza indireceğiniz bir uygulama sayesinde 4.5G hızınızı ölçebilirsiniz. SpeedTest uygulaması hem appstroe’de hemde android market’te bulunuyor. Speed Test uygulamasını cep telefonunuza indirerek kurulumunu gerçekleştirebilir ve telefonunuzda açtığınız speed test uygulamasında bulunan begin test butonuna basarak hız testi işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 100 Mbps’yi görmeniz takdirde 4.5G teknolojisine merhaba demişsiniz demektir. 4.5G teknolojisi kullanımları iyi güzel olacak fakat aboneler için bir bakıma külfet haline gelebilir, malum kota sınırlamaları artık çok daha kolay aşılacak. Söz konusu kota aşımları için de GSM operatörleri çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı. Bakalım ilerleyen günlerde 4.5G teknolojisi bizlere neler kazandıracak.

Kamupersoneli.net