Kpss

2018 KPSS Lise Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayımlanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS lise başvuru kılavuzu adayların erişimine açıldı ve başvurular alındı. 

Adaylar başvurularını 3 Temmuz 2018 tarihinde yapmaya başladılar ve başvurular 19 Temmuz 2018 tarihine kadar devam etti. Adaylar başvurularını online ve ÖSYM büroları aracılığı ile gerçekleştirdiler. KPSS lise online başvuru yapan adaylar başvurularını ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirdiler. 

Süresi içinde başvuru yapan adaylar 60 TL başvuru ücreti öderken geç başvuru yapan adaylar 90 TL başvuru ücreti ödediler. Bunun yanı sıra adaylar geç başvurularını 1 Ağustos’ta yaptılar.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS lise 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Peki sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak?

Bundan önceki KPSS’lerde olduğu gibi ÖSYM’nin sınav giriş belgelerini KPSS’den 10 gün öncesinde yayımlaması beklenmektedir. Bu bağlamda sınav giriş belgelerinin 24 – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında yayımlanması beklenmektedir.