Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı Sahte Diplomalar İçin Düğmeye Bastı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ülke genelinde sahte diplomalı öğretmenlerin çalıştığının tespit edildiğini belirtmesinin hemen ardından Türkiye’de diplomaların gerçekliğini teyit edecek sistem üzerinden çalışmalar başlamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘den sonra yeni bir kriz Sağlık Bakanlığı’nda çıktı.  Sağlık Bakanlığı’da kurum içerisinde sahte diplomalı personellerin olup olmadığını tespit için çalışmalar başladı. İl sağlık müdürlüklerinin sorumluluk alanlarında çalışan personellerin diplomalarının teyiti için çalışmalar başladı. İl Müdürlükleri,  personelin diplomalarını aldıkları kurumlarla iletişime geçiyor ve karşılaştırmalar yapılıyor.

Vatan gazetesinde yer alan bir habere göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’de sahte diplomalar hakkında araştırmalara başladı ve kurumda çalışan bir personelin öğrenim bilgilerini teyit ettiklerinde bir sene kadar önce Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’de işe başlayan G.P’nin diplomasının gerçek olmadığı ortaya çıktı.Kağıthane Ahmet Burhan İmam Hatip Kız Anadolu Lisesi ile iletişime geçen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü söz konusu okuldan alındığı iddia edilen diplomanın kayıtlarda bulunmadığını fark etti. İl Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma sonrasında G. P’nin görevine son verildi.

Konuyla ilgili sorulara yanıt veren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri konunun doğru olduğunu ve sahte diplomalarla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdiler. Söz konusu kişinin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ‘de görev yaptığını ve herhangi bir sağlık müdahalesinde hiç bulunmadığını ve görevinin sağlık müdahalesiyle ilgisinin olmadığını ifade ettiler.

Kamupersoneli.net