Askeri Personel Alım İlanları

En Az Lise Mezunu Uzman Erbaş Alımı İçin Başvuru Süreci Başlıyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden bir ilan yayımladı. 

Yayımlanan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı çeşitli branşlarda Uzman Erbaş alımı yapacak. İlana başvurular ise 17 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. İlana başvuru koşulları ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntıları sizlere hatırlatıyoruz. 

EN AZ LİSE MEZUNU UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK

DPB’de yayımlanan ilana göre Uzman Erbaş alımları 4 farklı branştan yapılacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere alınacak bu Uzman Erbaşlar; Topçu, Motorcu, Kurbağa Adam ve Telsizci branşlarında alınacak. 

Yukarıda yer alan branşlar için belirlenen genel ve özel başvuru koşullarını sizlerle buluşturuyoruz. 

BAŞVURU KOŞULLARI

4 farklı branşta gerçekleştirilecek alımlara başvuru yapacak adayların Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca belirlenen hem genel hemde özel başvuru koşullarının tamamına haiz olması gerekiyor. Genel koşulları ilana başvuru yapacak adayların tamamı tarafından sağlanması gereken şartlardan oluşurken özel koşullar alım yapılacak branşlara göre belirleniyor. 

İşte Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından belirlenen genel başvuru koşulları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az lise mezunu olmak, (01 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olmak, Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak, Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olmak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,

Özel Başvuru Koşulları

Topçu Branşı için; Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Topçu, Tank/Tankçı (mürettebat), Torpidocu, sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

Motorcu Branşı için; Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında “Motorcu veya Motorbot İşletmeni” sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak veya, Meslek Yüksekokullarının; Motor, Motor Otomotiv, Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Gemi Makineleri İşletme bölümü mezunu olmak veya Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği ile Otomotiv Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

Telsizci branşı için; Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Telsiz, Telem, Muhabere sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak ve buna ilave olarak meslek yüksekokullarının Bilgisayar Programcılığı veya Bilgisayar Teknolojisi bölümü mezunu olmak.

Kurbağa adam branşı için; Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Kurbağa adam sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan Uzman Erbaş alım ilanına başvuru süreci 17 Eylül tarihi itibariyle başlayacak. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını 27 Eylül tarihine kadar yapabilecekler.

Bir Yorum

  1. Yav ben anlamadm askerliğini bu branşta yapmış olanlar mı sadece başvuru yapabiliyo