Kamu Personelleri

Kültür Bakanlığı Personel Atama Planlamasını Halen Açıklayamadı

2014 KPSS’nin geçerliliğini yitirmesine yaklaşık üç ay kaldı. Aile Bakanlığı, 1500 personel alımı gerçekleştiriyor. Adalet Bakanlığı 2954 personel almaya hazırlanıyor. Tarım Bakanlığı, aynı şekilde 1677 personel alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı, 3103 kontenjan için duyuruya çıktı. KYK, 1403 personel ilanı verdi. (Tüm personel alım ilanlarına ulaşmak için tıklayınız)

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ise personel alımlarıyla ilgili hiçbir hareketlilik ve duyuru yok. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL, bundan yaklaşık 3 ay önce “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye bir ifade kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından atama bekleyen adaylar, alımların ne zaman yapılacağını merak etmekteydi. Bakanlığın 2016 yılı kadro talepleri olduğunu KİK tutanaklarına dayanarak önceki haberlerimizde vermiştik. 

Geçtiğimiz yılın sonlarında Sayın Bakanın söz verdiği 300’ün üzerinde arkeolog ve sanat tarihçisi alımı hala yapılmadı. 2014 KPSS sonuçlarının geçerlilik süresine çok az bir zaman kalması ise arkeolog ve sanat tarihçileri endişelendiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde; arkeolog, müze araştırmacısı, sanat tarihçisi, hititolog, antropolog dahil 1003 personel çalıştırıyor. Türkiye’deki 100’e yakın Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümüne yılda yaklaşık 5000 öğrenci alınıyor, yaklaşık 4000 mezun veriliyor. İş bulan mezunların sayısı ise, yılda 10-20 kişi arasında değişiyor.

Bir Yorum

  1. artık bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz! #kütüphanecisizkütüphaneolmaz

  2. Aman aman turizm bakanlığı alım yaparsa bir avuç insanı atarsa ülkenin ekonomisi çöker……hergün binlerce atama yapılıyor ya yazıklar olsun size…uyumaya devam turizm kültür bakanlığı yada pardon ya UYUTMAYA DEVAM!!!!!! Sayın bakan anca umut versin yapacagiz alacağız değil YAPTIK ALDIK deyin artık insaf ya insaf

  3. çalışma bakanlığı da kadro açıklayacaktı ama hala bekliyoruz. bunun haberini de yapın lütfen

  4. Kültür Bakanı istifa yeter artık kıravatı atmakla sakal bırakmakla olmuyo bu işler

  5. Artık kültür bakanlığı bu alımları yapması lazım yazık ya en az alım yapan bakanlık bizlere bu bölümleri niye açtıklarını bari açıklasınlar..

  6. Sayın bakan istifa istifa istifa yeter artık ha aldık ha alcaz diğer bakanlıklar tıkır tıkır işliyor sanki alacağınız 10 bin 100 bin alım Allah bilir ya 2 elin parmaklarını geçmez vAllahi de billahi de yeter artık nedir bu ya alıyorsan al almıyorsan sus kaç aydır bekliyoruz