Öğretmen

Yeni Atanan Öğretmenlerin Güvenlik Soruşturmaları 17 Eylül'e Yetişebilecek Mi?

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılan 20 bin öğretmene ait güvenlik soruşturması halen devam ediyor.

Zaten uzun bir süre atama bekleyen öğretmenler şimdi de , güvenlik soruşturmasının uzaması nedeniyle, okulların başlayacağı 17 Eylül 2018 tarihinde göreve başlayamama riskiyle karşı karşıyalar.

Kamupersoneli.net olarak bizlere ulaşan öğretmenlerimiz bu konudaki şikayetlerini dile getirdiler ve güvenlik soruşturmaların bir an önce tamamlanmasını istediler.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından süreç hızlandırılmazsa, 17 Eylül 2018 tarihinde açılacak okullarda atanan öğretmenler görevlerine başlayamayacak ve öğrenciler öğretmensiz kalacak.

Kamupersoneli.net Notu: Bu süreç uzun zaman alıyor ve bu nedenle hem bireyler mağdur oluyor hem de kamu hizmetinin aksamasına neden olunuyor. Bu nedenle öncelikle bu noktada hassasiyet gösterilmeli ve bir yasal düzenleme ile süreç için azami süre şartı getirilmelidir.

Kamupersoneli.net I ÖZEL HABER

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

Bir Yorum

  1. bu konuyu gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ederim beklemekten artık yorulduk, bir an önce işimize okulumuza öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz

  2. 2017 KPSS puanıyla hala ise baslayamadik malesef bir an önce güvenlik soruşturmasının tamamlanmasını istiyoruz

  3. Tesekkur ederiz, tebligat gelecek diye atandigim yere tasindm 1000 km uzakliktan geldim.. Bir an once ogrencilerimize ve meslegimize baslamak istiyoruz..

  4. 15 aydır hep bekliyoruz şimdi de ğüvenlik soruşturmasını okullar açıldı hala beklemedeyiz

  5. haber yaptığınız için teşekkürler. yarın okul başlıyor ve hiç kimse de çıkıp süreç şöyle olacak demiyor. şu an 1-2 aydan bahsediliyor. kesin bir şey söylense en azından memleketlerimize dönüp bekleriz. nasılsa açıklanır diye seminer haftasının başından beri görev yerlerimizdeyiz..

  6. 4ay önce sözleşmem doldu atsma sebebiyle bşr yere gşremedim eylülden sonra atandığın yere gidip ev bulmsk ne kadar zor bilmiyorlar nisan ayındaki mülkattan sonra yapılmalıydı bunca zaman bu soruşturmalar. bir dünya borcumuz var ev tuttuk ettik ama ne maaş ne kortasy parası alamıyoruz..okul açıldı okulumuza gşdemşyoruz daha fiziki olarak bşr sınıfım bile yok.öğretmeni öğrenciyi veliyi belirsizlik sabırsızlıl içinde maddi manevi mağdur ediyorlar. Emniyet genel müdürlüğü işini düzgün yapıp biran önce bitirmeliydi bu soruşturmaları zaten sözleşmeliyiz soruşturma biz çalışıp maaşımızı alırkende devm edebilirdi olumsuz sonuç ta sözleşme iptali ve maaş iadesi isteyebilirlerdi ..birsürü ücretli çalışıyor onlara soruşturma yapılmıyor sonuçta..bu ne rezillik arkadaş sinirden yazamıyorum becerip

  7. Yine başlasın gençlermiz görevlerine,sorun varsa o zaman da son verebilirsiniz görevlerine. Soruşturması olumsuz çıkacak birkaç kişi yüzünden binlerce hatta öğrencileri de sayarsak milyonlarca kişi mağdur ediliyor kanaatindeyim.

  8. Yine başlasın gençlermiz görevlerine,sorun varsa o zaman da son verebilirsiniz görevlerine. Soruşturması olumsuz çıkacak birkaç kişi yüzünden binlerce hatta öğrencileri de sayarsak milyonlarca kişi mağdur ediliyor kanaatindeyim.