Emniyet Personeli

POMEM Polis Alımlarında KPSS Şartı Kaldırıldı Mı?

Bilindiği gibi 3 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri yönetmeliğinde çeşitli değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklik ile POMEM alımlarındaki başvuru belgelerinde bazı ibareler kaldırıldı. 

Yayımlanan yönetmeliğe göre POMEM polis alımlarında adaylardan istenen “c) Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi”, “ç) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı” ve “ğ) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” ibareler kaldırıldı. 

KPSS PUANLARI OTOMATİK OLARAK ÇEKİLECEK

KPSS sonuç belgesinin istenmesine ilişkin ibarenin kaldırılması üzerine adayların akıllarında POMEM alımlarında KPSS şartının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin sorular oluştu. 

Bu konu hakkında yapılan değişikliğin amacı evrak yükünden kurtulmak oldu. POMEM polis alımına başvuru yapacak olan adayların KPSS puanları sistem tarafından otomatik olarak çekilecektir.

Peki size göre POMEM polis alımlarında KPSS şartı kaldırılmalı mıdır? Yorum bölümünden görüş ve taleplerinizi belirtebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hayır kaldırılmadı bu tür belgeler İnternet ortamından sisteme otomatik olarak alınacağından tekrardan belge getirme şartı ortadan kalkmıştır. Benim düşüncem bu yönde

  2. Saçmalamayin KPSS kalkması siz konusu bile değil. Kalkmamalida hatta 75 olması lazim her önüne gelen polis olmasin

  3. Bence kaldırılsın çünkü benim oğlumda polis olmayı çok istiyor 69 puanda kaldı.hem bu tarz meslekler bence gönül den istendiği ici yapilmali

  4. Kaldırılmalı tabi zaten fiziki sınav var üstüne birde mülakat var 6 ay eğitimi var

  5. Önlisans ve lisans kpss puanı 60/65 olmalı veya kaldırılmalı. Zaten kpss barajını geçebilirsiniz kendi mesleğimizi yaparız!

  6. Kaldirilmali mulakat var zaten KALDIRMALI bencede herkese engel oluyor