Öğretmen

Ali Yalçın: Sözleşmeli Öğretmenlik Derhal Kaldırılmalıdır

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözleşmeli öğretmenlik hakkında yaptığı açıklamalarında sözleşmeli öğretmenliğin derhal kaldırılması gerektiğini vurguladı. 

Konu ile ilgili olarak Ali Yalçın açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Sözleşmeli öğretmenlik hakkında Ali Yalçın’ın açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

ALİ YALÇIN’IN AÇIKLAMALARI

Ali Yalçın: Sözleşmeli Öğretmenlik Derhal Kaldırılmalıdır

Sözleşmeli öğretmenlik; kabul edilmiş hatanın tekrarı, geçmiş sıkıntıları unutmanın, aynı kısır döngüyü yeniden kurup birçok değeri heba etmenin, öğretmenlerin işi ile eşi arasında tercihe zorlanmasının, haklı taleplere, geçerli mazeretlere duyarsız kalmanın adına dönüşüyor adeta. Sözleşmelilik; öğretmenin eşinden/çocuklarından ayrı olması nedeniyle iç huzurunda iş huzurunda olmadığı bir zemin. Öğrencisine hizmet azmi ile ailesine hasret aczini aynı anda taşımak demek bu. Moral ve motivasyon ve verimlilik tartışması yaşanıyor. 

Sözleşmeli öğretmenlik, anayasal hakları sınırlıyor, aile bütünlüğünü bozuyor; eşleri, çocukları, anne babalarından 6 yıl boyunca ayrı bırakıyor. Öğretmenlerimiz “zorunlu hasret” yükümlülüğünden, eğitim sistemi yaşanan sorunlar nedeniyle sözleşmeli öğretmen” yükünden kurtulmalı. Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması konusundaki haklı taleplerimize ve kararlı çabalarımıza olumlu cevap verilmesi için yeteri kadar gerekçenin oluştuğu kabul edilmeli. Bu konuda adım atmak bazı gerekçelerle erteleniyor olabilir. 

Öğretmenliğin/öğretmenlerin itibarını zedeleyen sözleşmeli öğretmenliğe derhal son verilmeli; sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme kısıtlamaları sona erdirilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlere kadro zaman alacaksa ilk adım olarak öncelikle “6 YIL ŞARTI” esnetilmelidir. Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki özlük hakları kaynaklı var olan makas kapatılmalı ve yaşanan tenakuzun da bir an önce önüne geçilmelidir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA