2016/1 EKPSS/Kura Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilmelerine olanak sağlayan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Nisan ayında yapılmış ve adaylar önce sınav sonuçlarını daha sonra ise açılacak kadroları merakla beklemişlerdi. Açıklanan sonuçlar sonrasındaki kadrolar kimi adayları memnun ederken kimi eğitim düzeyindeki adayları ise pek tatmin etmedi. Zira gerek ön lisans gerek ise lisans kadrolarına ayrılan kadro sayıları engelli memur adaylarınca az bulunup, “engellilerin okunması istenmiyor” şeklinde de yorumlandı.

Bu tartışmalar devam ederken tercih kılavuzundaki kadrolara tercihlerini bulunan engelli memur adayları, uzatılan tercih verme süresinin bitimi ile şimdi akıllarında tek bir soru var. Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kamupersoneli.net olarak engelli memur adaylarımızca en sık sorulan bu sorunun cevabını, geçmiş yıllarda yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) atamalarını ele alarak geniş bir araştırma yapmış ve tam olarak bilinememekle birlikte adaylarımızın az ya da çok bu konuda fikir sahibi olmalarını sağlamış bulunmaktayız.

Aşağıdaki tabloda geçmiş yıllarda yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) ait atamalardaki tercih alınma tarihleri, yerleştirme sonuçları açıklanma tarihi ve aradaki süre analizi yapılmıştır.

 

Kamupersoneli.net değerlendirmesi: Gerek 2012 gerek ise 2014 yıllarında yapılan sınavlara ait atamaların değerlendirilmesinde tercih sonuçlarının açıklanma süresinin en az 1 gün en çok ise 26 gün içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Tercih verme son tarihinin 29 Temmuz 2016 tarihi olarak bilinmesi ve geçmiş yıllardaki atamalara ait açıklanma sürelerine ait verilerin incelenmesi neticesinde, tercih sonuçlarının en geç 3 hafta içerisinde açıklanacağı düşüncesi ağırlık basan bir düşünce olarak görülmektedir.

Adaylarımızdan bu bekleme süreci içerisinde sabırlı olmalarını, atama süreci ve sonrasındaki soru ve sorularını her zaman olduğu gibi Kamupersoneli.net forumlarındaki uzman editörlerimize sorabileceklerinin hatırlatmasını yapıyoruz. 

 

Exit mobile version