Öğretmen

Tercihler Kapsamında Rehber Öğretmenler Tatil Günlerinde de Çalışacak

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Milli Eğitim Bakanlığına ait bir  yönetmelik yayımlandı. 

Yayımlanan yönetmelikte Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik kapsamında rehber öğretmenler hakkında da bazı düzenlemeler yapıldı.

Buna göre rehber öğretmenler izinli oldukları zamanlarda tercihler kapsamında ihtiyaç duyulduğu takdirde görev yapacaklardır. Bu konu hakkında yönetmeliğe göre detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz..

REHBER ÖĞRETMENLER HAKKINDA ÖNEMLİ DÜZENLEME

Okul rehberlik hizmetlerini yürütmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğine göre rehberlik öğretmeni görevlendirilecektir. Buna göre rehber öğretmenler de diğer öğretmenler gibi ders kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden ders yılının başlama tarihine kadar geçen sürelerde çalışacaklardır.

Ayrıca rehber öğretmenler yükseköğretime yönlendirme ve tercihle ilgili iş ve işlemler için ihtiyaç duyulması durumunda çalışacaklardır. Bunun yanı sıra rehber öğretmenleri öğrenciler ile yapacakları çalışmaları herhangi bir nedenle ders öğretmenlerinin bulunmadığı ders saatlerini de değerlendirerek yapacaklardır.

Konu ile ilgili olarak yönetmelikte belirtilen madde şöyle oldu:

Tercihler Kapsamında Rehber Öğretmenler Tatil Günlerinde de Çalışacak