Öğretmen

Öğretmenlerin 2. İl Dışı Tayin Hakkı Hakkında 'Olumlu Sonuç Üretilemedi' Açıklaması

Öğretmenler geçtiğimiz dönemlerde il dışı tayin hakkı kapsamında ataması yapılan öğretmenlere iptal etme hakkı tanınmıştı. Bu karar sonrası ise bazı okullarda öğretmen açığı oluşmasına neden olmuştu. Bunun ardından ise dönemin MEB Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamalarda bulunmuş ve ikinci il dışı tayin hakkı üzerinde çalıştıklarını ve takvimde bir yere planlanacağını ilan etmişti. 

Ancak yaşanan bu gelişmelere rağmen öğretmenlerin ikinci il dışı tayin hakkı için herhangi bir açıklama veya duyuru yapılmadı. Konuya dair son gelişme ise Ali Yalçın tarafından aktarıldı. 

ÖĞRETMENLERE İKİNCİ İL DIŞI TAYİN HAKKI ZOR GÖRÜNÜYOR

Memur Sen Sendikası Genel Başkanı Ali Yalçın öğretmenlerin ikinci il dışı tayin haklarına yönelik sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kendisine ait Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamasında konuyu MEB yetkilileri ile görüştüğünü ifade eden Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ikinci il dışı tayin talebine olumlu sonuç üretilemediğini duyurdu. 

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın öğretmenlerin ikinci il dışı tayin haklarına yönelik Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında, ”2.İl dışı konusunu bugün sempozyumumuz dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile tekrar paylaşıp,ısrarımızı yineledim.Üzülerek ifade etmeliyim ki olumlu bir sonuç üretilemedi. Bu beklentiyi sendika olarak dile getirmemizde,ısrarımızda haklıyız.Vaad yerine getirilmelidir.” ifadelerini kullandı. 

Öğretmenlerin 2. İl Dışı Tayin Hakkı Hakkında 'Olumlu Sonuç Üretilemedi' Açıklaması

Bir Yorum

  1. İkinci il dışı atama hakkımızı istiyoruz lütfen.
    Çocuklarımızın okullarını seçtik ona göre plan yaptık ne olur sanki il dışı tayin açılsa.

  2. Lütfen ikinci il dışı hakkımızı versinler iki aydır umutla bekliyoruz