Öğretmen

Öğretmenlerin 2. İl Dışı ve Sözleşmeli Öğretmenlerin Aile Birliği Tayin Beklentisi

Bilindiği üzere  öğretmenlerin, geçtiğimiz aylarda yapılan iller arası  yer değiştirme işlemlerinin ardından, il dışı ataması yapılan öğretmenlere atamalarını iptal ettirme hakkı verilmişti.

Bu iptal hakkı, il dışı atamaları sonrası bazı okul normlarının, atandığı yere gitmeyen öğretmenler nedeniyle boş kalmasına neden oldu.

Bu gelişmenin ardından, daha öncede defalarca 2. si yapılan il dışı tayin hakkı konusunda, M.E.B  Eski Müsteşarı Yusuf Tekin’in sosyal medya hesabından yaptığı; 2. il dışı atama için de çalıştıkları ve takvimde uygun bir yere planlayacakları açıklaması, il dışı atama isteği gerçekleşmeyen öğretmenler arasında beklenti oluşmasına neden olmuştu.

Daha önce yapılan il dışı atamada, açılan kontenjanların yetersizliği bazı branşlarda tercih edilecek il sayısının sınırlı olması nedeniyle , birçok öğretmen yer  değiştirememişti.

İl dışı atamasını iptal ettiren öğretmenlerin gitmedikleri kontenjanların, emekli olanların,idari görev alan öğretmenlerin ve yeni açılan okul kontenjanlarının eklenmesiyle birlikte, kontenjanların arttırılarak, il dışı tayini isteği karşılanamayan  öğretmenler, M.E.B dan geçen yıllarda olduğu gibi, eğitim ve öğretim yılı öncesinde yüzlerini güldürecek 2. il dışı atama müjdesi  beklemektedirler.

M.E.B da Sorunlarının çözümüne yönelik beklenti içerisinde olan bir diğer önemli grup sözleşmeli öğretmenlerdir. 

Farklı mecralarda , sorunlarını her daim dile getiren sözleşmeli öğretmenler M.E.B na Prof. Dr. Ziya Selçuk’un gelmesiyle  mevcut bütün sorunların çözümüne yönelik oluşan olumlu iklimle birlikte sözleşmeli öğretmenlere bakanlık tarafından, karı koca öğretmen olmaları durumunda ve sağlık mazeretine  dayalı olmak kaydıyla, yer değiştirme hakkı tanınmıştı.

Sözleşmeli öğretmenler, atılan bu olumlu adımdan sonra okullarının açılmasına çok kısa bir zaman kalması nedeniyle M.E.B dan eş özrü gibi tüm mazeretlerde aile birlikteliğini temelden sarsan, kısıtlamaların kaldırılarak aile birliğinin muhafazası için gerekli önlemlerin alınması yönünde, tayin hakkı verilmesini istemektedirler.

Bu bağlamda; kamupersoneli.net ailesi olarak, yüzü gülen huzurlu bir öğretmenin mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirmede en önemli etken olduğu bilinciyle, kadrolu  ve sözleşmeli ayrımı yapılmaksızın bütün öğretmenlerimizin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını diliyoruz.

Eğitimci Yazar / Rıza CEYLAN

rizaceylan@kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Lütfen artık bize 2.il dışı olacak mı olmayacak mı bir haber verin .Kafamızdaki bu sorulardan bizleri kurtarın .Siz yetkililerden günlerdir haber bekliyoruz.Lütfen lütfen bizlere müjdeli haberler verin….

  2. 2.il dışı olacak mı olmayacak mı bir haber .Siz yetkililerden günlerdir haber bekliyoruz.Lütfen lütfen bizlere müjdeli haberler verin….

  3. Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçer mi diye bekliyoruz.. Söz verin

  4. Lütfen artık açıklama yapılsın..çocuğumu belirsizlik yüzünden bir okula kaydettiremiyorum ..Lütfen verilen söz yerine getirilsin

  5. 2. tayin olacak mı olmayacak mı? lütfen bir açıklama yapılsın. olmayacaksa da olmayacak densin sadece açıklama istiyoruz.