Dgs

ÖSYM DGS'nin Sayısal Bilgilerini Açıklamayı Düşünüyor Mu?

21 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasıyla beraber sayılsal verilerin açıklanmamış olması merak konusu oldu.

Öğrenciler görmüş oldukları eğitimlerden sonra MYO ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmaları durumunda lisans programlarına yerleşmek için DGS’ye giriyorlar.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINMIŞTI?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre DGS başvuruları 16- 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında alındı.

SAYISAL VERİLER  HÂLA AÇIKLANMADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2018 DGS verileri açıklanmadı.

Geçen yıl sınav sonuçlarıyla eş zamanlı olarak yayımlanan sayısal veriler 2018 yılında açıklanmazken adaylar tarafından merak edildi.

Ayrıca ÖSYM geçen yıl içerisinde açıkladığı verilere göre 355 bin aday içerisinde 85 adayın sınav sonuçlarının geçersiz olduğunu duyurmuştu.

ÖSYM tarafından 0,5 net puan kuralından dolayı sınavı geçersiz sayılan binlerce öğrenci olduğundan dolayı ÖSYM’nin verileri paylaşamadığı belirtiliyor.

ÖSYM DGS KILAVUZU DETAYLARI

ÖSYM tarafından yayımlanan DGS Kılavuzunda 4. Değerlendirme başlığında yer alan 4.3 Başarı puanı hesaplaması detaylarında ise bu ifadeler yer alıyor.

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

ÖSYM DGS'nin Sayısal Bilgilerini Açıklamayı Düşünüyor Mu?